Jesse Huta Galung naar tweede kwalificatieronde Roland Garros 2014

Jesse Huta Galung heeft de eerste kwalificatieronde voor Roland Garros 2014 overleefd. De Nederlander, die zich de laatste vier jaar niet wist te kwalificeren voor dit ‘Slam’ toernooi, was met grote cijfers te sterk voor Thomas Fabbiano: 6-2 6-0.

In de tweede ronde neemt Huta Galung het op tegen de als elfde geplaatste Malek Jaziri. De Tunesier won zijn eerste ronde met de nodige moeite van thuisspeler Quentin Halys, het werd 7-5 3-6 8-6.

De Bakker verrassend onderuit tegen Dessein

Thiemo de Bakker had minder succes in zijn kwalificatiewedstrijd tegen Niels Dessein, die meer dan honderd plaatsen lager staat op de wereldranglijst. De 25-jarige Hagenaar ging met 6-4 en 6-3 onderuit tegen de één jaar oudere tennisser uit België.

Vorig jaar stond De Bakker nog wel in het hoofdtoernooi van Roland Garros. Toen verloor hij na een goede wedstrijd nipt van Stan Wawrinka, de huidige nummer drie van de wereld. Zijn beste prestatie in Parijs is een plaats in de derde ronde, deze mijlpaal bereikte De Bakker in 2011.

Tegenstanders Nederlandse dames bekend

Vanaf woensdag 21 mei strijden ook vier Nederlandse dames voor een plaats in het hoofdtoernooi van Roland Garros. De loting voor het kwalificatietoernooi ziet er voor onze landgenoten als volgt uit:

Indy de Vroome – Kateryna Bondarenko
Kiki Bertens – Lucie Hradecka
Richel Hogenkamp – Timea Bacsinszky
Arantxa Rus – Lyudmyla Kichenok

Roland Garros 2014

Op zondag 25 mei gaat in Parijs een nieuwe editie van Roland Garros van start. Het grootste graveltoernooi ter wereld duurt tot en met zondag 8 juni. Bezoek gedurende deze twee weken dagelijks onze website om volledig op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.