Jesse Huta Galung en Thiemo de Bakker in kwartfinale Alphen a/d Rijn

Jesse Huta Galung (ATP-98) en Thiemo de Bakker (ATP-99) krijgen vandaag de mogelijkheid om zich te plaatsen voor de halve finale van het Challenger-toernooi in Alphen aan de Rijn. Huta Galung moet dan zien te winnen van laagvlieger Richard Becker (ATP-616), De Bakker treft Ruben Bemelmans (ATP-154) uit België. Beide wedstrijden zijn live te volgen via een stream van Unibet.

Titelverdediger De Bakker is de eerste Nederlander die in actie gaat komen, hij begint om 13.00 uur aan zijn partij tegen Ruben Bemelmans. Beide heren hebben nog niet eerder tegen elkaar gespeeld. Bemelmans, die het liefst speelt op snelle banen, bereikte dit jaar het hoofdtoernooi van de Australian Open en stond in de finale van het grastoernooi in Nottingham. Deze finale ging nipt verloren tegen Steve Johnson.

Huta Galung sluit om 16.00 uur de dag af met zijn wedstrijd tegen qualifier Richard Becker uit Duitsland. Met de 22-jarige Becker treft Huta Galung een speler die zijn wedstrijden het liefst speelt op het gemalen baksteen. Becker speelde dit jaar 36 gravelpartijen, waarvan hij er 29 wist te winnen. Hij schreef dit jaar twee Future-toernooien op zijn naam.

Dagprogramma vrijdag 6 september

Naast de bovenstaande kwartfinales, staan er nog zes andere wedstrijden op het programma in Alphen aan de Rijn. Twee kwartfinales bij de heren en vier kwartfinales in het damestoernooi. Hieronder het speelschema van dag 5:

Heren
13.00 uur: Daniel Gimeno-Traver – Marek Michalicka
14.30 uur: Thomas Schoorel – Boy Westerhof

Dames
11.05 uur: Carina Witthoeft – Julia Cohen
11.05 uur: Richel Hogenkamp – Viktorija Golubic
11.05 uur: Arantxa Rus – Elitsa Kostova
12.30 uur: Lesley Kerkhove – Irena Pavlovic

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws