Jo-Wilfried Tsonga – David Goffin: Live tennis ATP Metz

Topseed Jo-Wilfried Tsonga (ATP-11) kan zich vandaag voor het vierde achtereenvolgende jaar plaatsen voor de halve finale op het Moselle Open toernooi in Metz. Om 16.00 uur neemt ‘JW’ het op tegen David Goffin (ATP-45).

Klik hier voor een live stream van de kwartfinale tussen Tsonga en Goffin.

Jo-Wilfried Tsonga – David Goffin

De 29-jarige Tsonga bereikte de kwartfinale via een 7-6 6-4 overwinning op Gilles Muller uit Luxemburg. De tweevoudig winnaar produceerde tien aces en werkte alle breakpunten weg op eigen service. Het betekende tevens zijn twaalfde overwinning in dertien wedstrijden op dit ATP 250-toernooi.

De rechtshandige Goffin heeft er al twee wedstrijden opzitten op dit indoortoernooi. In de eerste ronde was de Belg in straight sets te sterk voor Florent Serra en in de achtste finales won hij in twee sets van Tobias Kamke uit Duitsland.

‘The Muhammad Ali of Tennis’ en Goffin beginnen vanmiddag aan hun derde confrontatie. De huidige head-to-head stand is 2-0 in het voordeel van Tsonga, die zelfs nog nooit een set verloor van zijn 24-jarige tegenstander.

Programma ATP Metz vrijdag 19 september
14.00 uur: Philipp Kohlschreiber – Jan-Lennard Struff
16.00 uur: Jo-Wilfried Tsonga – David Goffin
18.00 uur: Gael Monfils – Jerzy Janowicz
19.30 uur: Paul Henri Mathieu – Joao Souza

Sijsling pakt kansen niet in Metz

Voor Igor Sijsling is de tweede ronde het eindstation op het Moselle Open. ‘Sijs’ moet in de tweede ronde zijn meerdere erkennen in Joao Souza. Het werd uiteindelijk 6-3 3-6 en 7-6 voor de als zesde geplaatste Portugees.
Volgende week staat voor Sijsling, die maandag twee plaatsen stijgt op de wereldranglijst, het grote Challenger-toernooi in Orleans op het programma.

Haase verrassend onderuit tegen laagvlieger

Robin Haase heeft zich niet weten te plaatsen voor de kwartfinale op het Challenger-toernooi in Trnava. De 27-jarige Nederlander verloor na een goede start in drie sets van de lager geklasseerde Radu Albot: 1-6 6-3 en 6-0.

Het plan van Haase om op een lager niveau ATP-punten te sprokkelen heeft dus nog niet zijn gewenste uitwerking. Volgende week is de Hagenaar actief op het Challenger-toernooi in Sibiu, waar voor de uiteindelijke winnaar negentig punten voor de wereldranglijst zijn te verdienen.