John Isner wint eerste ronde op ATP-toernooi Newport 2013

Isner APImagesJohn Isner (ATP-19) heeft de eerste ronde van het grastoernooi in Newport overleefd. De boomlange Amerikaan was in straight sets te sterk voor zijn landgenoot Ryan Harrison (ATP-110). Het werd 7-6 en 6-2 voor Isner.

De eerste set ging erg gelijk op tussen de ”marathonman” en Harrison. Een tiebreak moest voor de beslissing gaan zorgen en hierin was de als tweede geplaatste Isner oppermachtig: 7-0. In het tweede bedrijf was het verzet van de 21-jarige Harrison gebroken en trok Isner de partij met 7-6 en 6-2 naar zich toe.

De titelverdediger gaat in de tweede ronde uitkomen tegen James Blake of Adrian Mannarino. Deze wedstrijd wordt vandaag nog gespeeld op het gras in Newport.

Przysiezny te sterk voor laagvlieger Kozlov

De 29-jarige Michal Przysienzny (ATP-113) heeft zich vandaag bij de laatste zestien spelers van het Hall of Fame Tennis Championships geslagen. De Pool was in drie sets te sterk voor wildcardspeler Stefan Kozlov (ATP-1472): 6-3 6-7 6-4.

Voor een plek in de kwartfinale moet Przysienzny vermoedelijk zien af te rekenen met Rajeev Ram, de nummer 86 van de wereldranglijst.

Sijsling fit genoeg voor Newport

De Nederlander Igor Sijsling (ATP-55) is toch fit genoeg om zijn opwachting te maken op het grastoernooi van Newport. De 25-jarige Amsterdammer speelt dinsdag zijn eerste ronde tegen Matteo Viola (ATP-144).

Sijsling moest in de derde ronde van Wimbledon wegens een voorhoofdsholte-ontsteking opgeven. Dankzij antibiotica is hij voldoende hersteld. Sijsling moest wel toestemming krijgen van de ITF, om de geneesmiddelen te gebruiken. Het middel staat immers op de dopinglijst.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws