Juan Martin Del Porto verkozen tot Sportman van het jaar in Argentinië

Juan Martin Del Potro is in eigen land benoemd tot Sportman van het jaar. De boomlange Argentijn kreeg de voorkeur boven onder andere topvoetballer Lionel Messi. Het is na 2009 de tweede maal in zijn carrière dat Del Potro deze prijs in ontvangst mag nemen.

‘DelPo’ won dit seizoen maar liefst vier ATP-toernooien, waaronder het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam. Daarnaast wist hij te winnen van de grote vier: Novak Djokovic, Rafael Nadal, Roger Federer en Andy Murray. “Het was een geweldig jaar, veel mooier dan ik had verwacht”, reageerde de voormalig winnaar van de US Open.

Wawrinka kan zich meten met de beste tennissers ter wereld

Stanislas Wawrinka vindt dat hij in het tennisjaar 2013 heeft aangetoond het niveau van de wereldtop aan te kunnen. De huidige nummer acht van de wereld stond dit jaar voor het eerst in de halve finale van een Grand Slam toernooi en plaatste zich ook voor de ATP World Tour Finals, het eindejaarstoernooi van de ATP-Tour.

De 28-jarige Zwitser, die bovendien negen keer van een speler uit de top 10 wist te winnen, kijkt voldaan terug op het afgelopen seizoen en beseft dat hij flinke stappen heeft gemaakt. ”Ik heb dit jaar veel gespreken met mijn coach Margnus Norman. Mijn vertrouwen is dit jaar gegroeid en ik speelde goed in de grote wedstrijden, tegen de beste tegenstanders”, vertelde Wawrinka.

”Het beter worden gaat heel geleidelijk en in New York en Londen heb ik laten zien dat ik met de beste tennissers mee kan komen, op het grootste podium”, aldus ‘Stan the Man’ tegen ESPN.

Wedden op tennis.

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Maak gratis een account aan op de website van Unibet en ontvang € 50,- bonus!

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws