Juan Martin Del Potro mogelijk uit roulatie door nieuwe polsproblemen

Juan Martin Del Potro heeft opnieuw te maken met fysieke problemen. De US Open 2009-winnaar heeft volgens woordvoerder Jorge Viale veel last van zijn linkerpols. ‘DelPo’ is vannacht afgereisd naar Richard Berger, de Amerikaanse dokter die hem vier jaar geleden al eens opereerde aan zijn rechterpols.

Viale laat weten dat de 25-jarige Del Potro sinds de US Open 2013 problemen heeft van zijn pols. Verschillende injecties hebben ervoor gezorgd dat de huidige nummer vier van de wereld de afgelopen maanden door kon spelen. Vanaf de Australian Open 2014 zijn de klachten verergerd, waardoor een bezoek aan dokter Berger noodzakelijk is.

Het is op dit moment nog niet duidelijk of Del Potro enige tijd uit de roulatie is met dit nieuwe kwetsuur. Vooralsnog staat hij op de deelnemerslijst van het ABN AMRO World Tennis Tournament. Mocht de Argentijn zich noodgedwongen terug moeten trekken, dan krijgt het grootste ATP-toernooi van Nederland dit jaar een nieuwe winnaar.

Toni Nadal verwacht ‘Rafa’ snel terug op de baan

De rugblessure die Rafael Nadal opliep in de Australian Open finale tegen Stanislas Wawrinka lijkt mee te vallen. Dat heeft zijn trainer Toni Nadal laten weten aan de Spaanse radiozender La Cadena SER.

”De dokter heeft gezegd dat er sprake is van een verstrakking van zijn rugspieren en dat een paar dagen rust genoeg moet zijn”, vertelde oom Toni. ”Hij voelde de afgelopen week al pijntjes, maar die waren zo klein dat het hem niet beïnvloedde. In de tweede game van de tweede set voelde hij een steek. Toen ik hem na zijn blessurebehandeling vroeg wat er aan de hand was zei hij: ‘het is voorbij’.”

Voordat ‘Rafa’ neerstrijkt in zijn woonplaats Manacor, ondergaat hij eerst nog wat tests aan zijn rug in Barcelona. Coach Toni Nadal verwacht dat de huidige nummer één van de wereld over twee weken ‘gewoon’ mee gaat doen aan het ATP 250-toernooi in Buenos Aires.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Maak gratis een account aan op de website van Unibet en ontvang € 50,- bonus!

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws