Juan Monaco winnaar Bet-at-home Open

Juan Monaco (ATP-14) heeft zijn derde toernooizege van 2012 dan toch binnen. De Argentijn ging vorige week in de finale in Stuttgart onderuit tegen Janko Tipsarevic, maar was zondag iets noordelijker wel trefzeker. Hij zegevierde in de eindstrijd van het Bet-at-Home Open over Tommy Haas (ATP-49).

De 29-jarige Argentijnse gravelbijter maakte in de eerste set een 4-1 achterstand goed, waarna hij de set vervolgens met 7-5 naar zich toe wist te slepen. Ook in het tweede bedrijf kwam Monaco één break achter. Opnieuw wist hij het tij te keren en de set te winnen. Zodoende won Monaco, die vanaf morgen de nieuwe nummer tien van de wereld zal zijn, de finale met 7-5 6-4 van de 34-jarige publiekslieveling Haas.

Het is de zesde titel voor de Zuid-Amerikaan. Ook de voorgaande vijf werden behaald op gravel. Eerder dit jaar triomfeerde Monaco al in Viña del Mar (Chili) en Houston (Verenigde Staten).

Ook Bellucci pakt titel

De Braziliaanse tennisser Thomaz Bellucci (ATP-60) heeft zondag voor de tweede keer in zijn loopbaan de titel opgeëist in Gstaad. Hij versloeg in de finale de als eerste geplaatste Serviër Janko Tipsarevic (ATP-8) met 6-7 6-4 6-2.

Bellucci worstelde tegen Tipsarevic, maar kwam toch boven. De Braziliaan moest de eerste set prijsgeven, maar richtte zich hierna op. Hij pakte de daaropvolgende twee bedrijven en wist het toernooi in Gstaad voor de tweede maal in zijn carriére te winnen. Bellucci zegevierde in 2009 ook al in de Zwitserse stad.

Bellucci heeft nu drie ATP-titels op zak. Hiermee komt de Braziliaan op gelijke hoogte met Tipsarevic, die ook drie toernooizeges heeft geboekt. Vorige week was de nummer acht van de wereld nog de sterkste in Stuttgart.

De Bakker op goede weg terug richting top 100

Thiemo de Bakker (ATP-241) maakt deze zomer duidelijke stappen richting de top 100. Sinds hij in de maand mei met het spelen van futuretoernooien begon heeft hij gestaag de lijn omhoog ingezet. Hij bekroonde vandaag een sterke week bij het challengertoernooi in het Belgische Bercuit (€42.500) met een toernooizege.

Vandaag knokte de 23-jarige Westlander zich in drie sets langs de ervaren Victor Hanescu (Roe, 140). In een ruim twee uur durende partij sloeg hij zich met 6-4, 3-6, 7-5 langs de Roemeen, in de beslissende set overleefde de Nederlander nog enkele breakpoints.
De Bakker verdient met deze toernooizege tachtig ATP punten voor de wereldranglijst, hierdoor schaart hij zich vanaf komende maandag bij de beste 200 tennissers van de wereld.