Karatantcheva gemakkelijk langs Bertens

Qualifier Kiki Bertens (WTA-71) heeft zich deze week niet opnieuw kunnen plaatsen voor de tweede ronde van een groot WTA-toernooi. De nummer twee van Nederland was niet opgewassen tegen een andere speelster uit het kwalificatietoernooi, Sesil Karatantcheva (WTA-92). Bertens verloor na exact één uur spelen met duidelijke cijfers: 6-2 6-1.

Bertens was met name erg matig op haar eigen service. Slechts 41 procent van haar opslagbeurten zette ze om in een gewonnen punt. Daarnaast kreeg ze twaalf breekkansen tegen, waarvan ze er zes kon wegwerken. ”Helaas. Nu op naar Dallas”, twitterde Bertens na afloop van haar verloren partij.
Vorige week zorgde de 20-jarige Wateringse nog voor een verrassing bij het Premier WTA-toernooi van Montreal. Ze sloeg na een succesvolle kwalificaties de nummer 21 van de wereld Nadia Petrova  naar huis.
Bertens heeft aan de eerste twee toernooien van het hardcoutseizoen 131 punten overgehouden. Aankomende speelt ze het WTA-toernooi van Dallas ter voorbereiding op de US Open, die de week daarna van start gaat.

Venus Williams wint ten koste van Maria Kirilenko

Venus Williams (WTA-64) heeft zich, in tegenstelling tot Kiki Bertens, wel geplaatst voor de tweede ronde. De inmiddels 32-jarige Amerikaanse was in de eerste schifting in drie sets te sterk voor de nummer twaalf van de plaatsingslijst, Maria Kirilenko (WTA-14).

In een wedstrijd die bol stond van de breaks, bleek Williams de langste adem te hebben. Zij wist Kirilenko tot zes maal toe te breaken, Kirilenko benutte drie van haar zeven breakkansen.

In de tweede ronde zal Williams uitkomen tegen Chanelle Scheepers (WTA-40) uit Zuid Afrika. Deze wedstrijd staat vanavond om 20.30 uur Nederlandse tijd op het programma. Ondanks het lichte verschil op de WTA-ranglijst, zal Williams de favoriet zijn. Dit heeft ze te danken aan haar prestaties uit het verleden.