Kei Nishikori – Marinko Matosevic: Live stream ATP Kuala Lumpur

De als eerste geplaatste Kei Nishikori (ATP-8) ligt nog altijd op koers om zijn eerste titel te winnen op het toernooi van Kuala Lumpur. Vanmiddag speelt de Japanner om 14.30 uur Nederlandse tijd tegen Marinko Matosevic, de nummer 78 van de wereld.

Bekijk hier de live stream van Kei Nishikori – Marinko Matosevic.

De verliezend finalist van de US Open 2014 start als grote favoriet aan deze kwartfinale. In vier eerdere ontmoetingen verloor Nishikori namelijk nog nooit van de 29-jarige Matosevic. De laatste confrontatie vond dit jaar plaats in Miami, Nishikori won deze partij met 2-0 in sets.

Programma ATP Kuala Lumpur vrijdag 26 september
08.15 uur: Pablo Cuevas – Julien Benneteau
10.30 uur: Benjamin Becker – Ernests Gulbis
12.30 uur: Jarkko Nieminen – Pablo Andujar
14.30 uur: Kei Nishikori – Marinko Matosevic

Challenger Orleans: Igor Sijsling – Thomasz Bellucci

Igor Sijsling (ATP-72) kan zich vrijdag 26 september plaatsen voor de halve finale op het grote Challenger-toernooi in Orleans. De Amsterdammer moet dan wel in de kwartfinale zien af te rekenen met Thomasz Bellucci (ATP-79).

Topseed Sijsling plaatste zich op woensdag voor de laatste acht tennissers. In drie sets was de Nederlander te sterk voor thuisspeler Kenny de Schepper. De 26-jarige Bellucci wist op dit event al te winnen van de Fransmannen Marc Gicquel en Laurent Lukoli.

Lange schorsing dreigt voor Lu

Yen-Hsun Lu staat voor een belangrijke keuze in zijn loopbaan. De 31-jarige Taiwanees hangt namelijk een schorsing van drie jaar en een geldboete van 100.000 dollar boven het hoofd, wanneer Lu zich niet op 29 september meldt op het ATP-toernooi in Peking.

De huidige nummer 43 van de wereld heeft zich ingeschreven voor het tennisevenement in Peking, maar speelt momenteel op de Asian Games. De finale van de Asian Games, een terugkerend evenement dat te vergelijken is met de Olympische Spelen, wordt echter op 30 september gespeeld. De ATP-Tour heeft al laten weten dat het geen afmelding accepteert van Lu, die als topseed een grote kans maakt op de finale in Zuid-Korea.

‘’Ik kan de geldboete wel hebben, maar ik kan de schorsing niet accepteren. We waren geschokt toen we de notificatie een dag voor de inschrijvingstermijn van de spelen ontvingen. De enige mogelijkheid die resteert, is spelen totdat ik niet meer kan’’, aldus Lu.