Kei Nishikori – Santiago Giraldo: Live streaming Finale ATP Barcelona

De grote finale van het ATP 500-toernooi in Barcelona gaat dit jaar tussen Kei Nishikori (ATP-17) en Santiago Giraldo, de nummer 65 van de wereld. De twee heren worden om 16.00 uur op het Centre Court verwacht om hun partij af te werken.

De finaleplaatsen voor Nishikori en Giraldo hebben wel als gevolg dat er voor het eerst sinds 1996 geen Spanjaard staat in de eindstrijd van het Open Banc Sabadell toernooi. Achttien jaar geleden waren Thomas Muster en Marcelo Rios de laatste twee niet-Spaanse spelers die in de finale stonden, de eerstgenoemde won uiteindelijk met 3-1 in sets.

Nishikori blij met steun Japanse supporters

De als vierde geplaatste Nishikori bereikte de finale na een straight sets overwinning op het negende reekshoofd Ernests Gulbis. Met een 6-2 en 6-4 overwinning in 86 minuten plaatste hij zich voor zijn zevende ATP-finale. Van de voorgaande zes finales won de Japanner er vier, de laatste was eerder dit jaar in Memphis.

”Ik was erg blij met het feit dat veel Japanse mensen me feliciteren met mijn finaleplaats”, vertelde Nishikori. ”Ik hou ervan om graveltoernooien te spelen in Spanje, maar het waren stuk voor stuk zware wedstrijden. Ik speel een erg goed toernooi en ben erg verheugd met de manier waarop in tegen Marin en Ernests gespeeld heb. Ik hoop dat ik die lijn vandaag tegen Santiago kan doortrekken.”

Giraldo schrijft geschiedenis met finaleplaats

De 26-jarige Giraldo was in de andere halve finale te sterk voor Nicolas Almagro, die op vrijdag nog te sterk was voor niemand minder dan Rafael Nadal. Hiermee schreef Giraldo geschiedenis, want hij is de eerste Colombiaanse tennisspeler die in de finale staat in de Catalaanse hoofdstad. Negen Zuid-Amerikaanse sterren gingen hem voor, waaronder de Argentijn Gaston Gaudio in 2002 en 2004.

”Ik ben erg verheugd met het resultaat en ben altijd in mezelf blijven geloven”, aldus Giraldo, na zijn verrassende overwinning op Almagro. ”Ik speelde een goede wedstrijd en er zijn altijd verrassingen in de tennissport.”

Nishikori favoriet voor titel in Barcelona

De 24-jarige Nishikori, die vanaf morgen minimaal vier plaatsen stijgt op de wereldranglijst, start als favoriet aan deze finale. De Japanner verkeert in goede vorm en leidt met 4-1 in onderlinge ontmoetingen tegen de twee jaar oudere Giraldo uit Colombia.

Live streaming ATP-finale Nishikori – Giraldo

Heb je een account bij Unibet, dan kun je deze finale LIVE volgen op de stream. Heb je nog geen account? Maak er nu nog één eenvoudig aan, doe je storting en kijk direct naar alle spannende wedstrijden. Met je nieuwe account strijk je bovendien 50 euro bonus op, waarmee je kunt inzetten op jouw favorieten.