Kei Nishikori verrast Jo-Wilfried Tsonga op ATP Masters Parijs

Jo-Wilfried Tsonga kan deelname aan de ATP World Tour Finals vergeten. De Fransman verloor in de tweede ronde van de BNP Paribas Masters van Kei Nishikori, de nummer 19 van de wereld: 1-6 7-6 7-6.

Tsonga, winnaar van de Parijs Masters in 2008, begon erg sterk aan de partij en won alle punten op zijn eerste service. De 28-jarige tennisser kwam niet in de problemen en won de openingsset met 6-1. In het tweede en derde bedrijf moest een tiebreak de beslissing brengen, hierin was de Japanner het meest effectief. Nishikori slaagde er zelfs in om twee wedstrijdpunten van Tsonga weg te werken, om vervolgens op 8-7 toe te slaan.

Gasquet met enige moeite langs Verdasco

Richard Gasquet heeft zich geplaatst voor de derde ronde van het ATP 1000-toernooi in Parijs. De 27-jarige Fransman was in een spannende wedstrijd nipt te sterk voor Fernando Verdasco: 7-5 6-7 en 6-3.

”Ik voelde mezelf slecht”, aldus Gasquet na afloop van zijn partij. ”Ik had twee wedstrijdpunten en ik was erg dicht bij de winst. Vervolgens kwam die tiebreak en ik dacht dat het erg moeilijk werd na het verlies van deze tiebreak. Ik had geluk dat ik de overwinning alsnog binnen sleepte.”

Deze overwinning is erg belangrijk voor Gasquet, omdat de nummer negen van de wereld op deze manier nog in de race blijft om zich te kwalificeren voor de ATP World Tour Finals. Dit eindejaarstoernooi begint maandag 4 november in de O2 Arena in Londen.

Sijsling stopt samenwerking met coach Munoz

Igor Sijsling heeft besloten de samenwerking met zijn coach Joaquin Munoz stop te zetten. De Nederlander en Spanjaard kwamen er op financieel gebied niet uit.

“We zijn vorige week gestopt, omdat we niet uit de financiën kwamen”, zei Sijsling tegen NUsport. “Dat was lastig, omdat ik wel graag door wilde en hij ook wel. In principe kan ik hem wel betalen, maar dan hangt het er vanaf hoe lang en wat ik vind dat de dingen waard zijn. Het is de vraag of het realistisch is wat er gevraagd wordt.”

Sijsling en Munoz hebben ruim anderhalf jaar samengewerkt. Onder leiding van de Spanjaard bereikte ”Sijs” de top 100 en stond hij onder andere in de derde ronde van Wimbledon 2013.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Maak gratis een account aan op de website van Unibet en ontvang € 50,- bonus!

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws