Kerber maakt het Azarenka erg lastig in Istanbul

Victoria Azarenka (WTA-1) heeft hard moeten werken om haar eerste wedstrijd op de WTA Championships in Istanbul winnend af te sluiten. De Wit-Russische mondiale nummer één had woensdag ruim drie uur nodig, om de Duitse Angelique Kerber (WTA-5) aan de kant te schuiven: 6-7, 7-6, 6-4.

Kerber en Azarenka stonden dit jaar twee keer eerder tegenover elkaar. Beide keren, in Indian Wells en op de Olympische Spelen, trok laatstgenoemde aan het langste eind. Dat was deze keer niet anders.

Azarenka had de eerste set al voor het grijpen. In de tiebreak nam ze een 6-1 voorsprong, maar Kerber toonde zich bijzonder taai en ging er nog met setwinst vandoor. Ook het tweede bedrijf werd beslist in de tiebreak, nadat Kerber in het tiende spelletje twee matchpoints onbenut had gelaten. Opnieuw nam Azarenka een ruime voorsprong en dit maal maakte ze het wel af.

In de beslissende derde set leek de Wit-Russische door te drukken met een vroege break. Kerber brak echter terug, maar genoeg voor de winst was het niet: 6-4.

Dinsdag had Kerber al verloren van Serena Williams, waardoor ze na twee duels puntloos laatste staat in groep A.

Williams zet goede lijn door

Serena Williams (WTA-3) is al bijna zeker van een plek in de halve finale van de WTA Tour Championships in Istanbul. De Amerikaanse versloeg woensdag Na Li (WTA-8) in twee sets. Dinsdag deed ze met Angelique Kerber al hetzelfde.

In tegenstelling tot Kerber, deed Li het stukken beter. De Chinese nam in de openingsset zelfs een break voorsprong, maar wist niet door te drukken. Daardoor kon Williams terug breken en er een tiebreak uitslepen. Daarin was de winnares van Wimbledon vervolgens overtuigend de betere: 7-6.

In het tweede bedrijf kwam Williams niet meer in de problemen, al had ze in de achtste game wel moeite om het af te maken. In het negende spelletje deed ze dat alsnog: 6-3. Overigens werden er over en weer breaks geplaatst. Williams ging zes keer door de opslag van Li heen, de Aziatische brak vijfmaal.