Kerber via landgenote Lisicki naar halve finale

Angelique Kerber (WTA-8) heeft dinsdagavond de halve finale van Wimbledon bereikt. De Duitse won van haar landgenoot Sabine Lisicki (WTA-15). Dat deed ze in drie sets, 6-3 6-7 (7) 7-5. Voor Kerber was het de eerste keer dat ze de laatste vier van de Grand Slam in Londen haalde. Lisicki zal na haar halve finale van 2011, dit jaar genoegen moeten nemen met een kwartfinale.

De 24-jarige Kerber had in de eerste anderhalve set het beste van het spel, maar bij een 3-1 voorsprong in de tweede set kwam de klad erin. Kerber ging meer fouten maken en liet Lisicki terug komen in de wedstrijd. De nummer 15 van de wereld nam hier dankbaar gebruik van en won het tweede bedrijf in de tiebreak.

De derde en beslissende set stond vervolgens bol van de breaks. Ook hier liet Kerber haar tegenstander langszij komen, maar wist bij een 4-5 achterstand terug te breken. Vervolgens serveerde ze op 6-5 de wedstrijd koelbloedig uit. Met deze overwinning zal Kerber een mooie sprong op de wereldranglijst gaan maken.

Kerber’s tegenstander in de halve eindstrijd is momenteel nog niet bekend. Radwanska en Kirilenko maken namelijk morgen hun partij af, bij een 4-4 stand in de derde set.

Azarenka verslaat Paszek

Victoria Azarenka (WTA-2) heeft zich dinsdagavond verzekerd van een plekje in de halve finale van Wimbledon. De nummer twee van de wereld sprong in de partij tegen Tamira Paszek (WTA-37) ietwat slordig om met haar breakkansen, maar slaagde er toch in om de Oostenrijkse in straight sets op de knieën te krijgen: 6-3 en 7-6.

Azarenka, die in de vierde ronde nog geïmponeerd had met een 6-1 en 6-0-overwinning tegen Ana Ivanovic, maakte het zichzelf tegen Paszek onnodig lastig. De Wit-Russische kreeg negen breakmogelijkheden, maar benutte er ”slechts” drie. Op zich niet eens zo’n heel belabberd moyenne, maar omdat Paszek zelf twee keer wist toe te slaan uit slechts vier kansen moest Azarenka toch nog flink werken om de zege binnen te hengelen. Dat lukte uiteindelijk, via een tiebreak in de tweede set.