Kiki Bertens door op kwalificatie Roland Garros 2012

Op de tweede dag van het kwalificatietoernooi van Roland Garros 2012 kwamen twee Nederlandse tennissters in actie. Dit waren Kiki Bertens (WTA-89), als eerste geplaatst, en Bibiane Schoofs (WTA-148). Bertens wist haar eerste kwalificatiewedstrijd winnend af te sluiten, voor Schoofs zit het avontuur in Parijs er helaas al op.

Bertens stond in haar eerste kwalificatieronde tegenover de pas 18-jarige Annika Beck (WTA-171) uit Duitsland. De Nederlandse Bertens ging uitstekend van start en wist de eerste set gemakkelijk met 6-1 te winnen. Beck gaf zich echter niet gewonnen en won de tweede set met 6-4. In de derde en beslissende set leek de Duitse aan het langste eind te trekken. Ze kwam met 5-3 voor en kreeg zelfs een matchpoint. Bertens wist de partij net op tijd om te buigen en trok de laatste set met 9-7 naar zich toe. In de tweede kwalificatieronde neemt Kiki Bertens het op tegen Olga Puchkova (WTA-199). De Russin stond vijf jaar geleden al eens 32ste op de wereldranglijst.

Later op de dag wist Schoofs zich helaas niet te plaatsen voor de tweede kwalificatieronde. De 24-jarige speelster ging in drie lange sets ten onder tegen de nummer 100 van de wereld, Akgul Amanmuradova. Het werd 6-7 7-5 7-5 voor de tennisster uit Uzbekistan.

Voorbeschouwing donderdag 24 mei 2012

Igor Sijsling (ATP-122) is, na het verlies van Thomas Schoorel en Jesse Huta Galung, de enige Nederlander die nog een kans heeft op het hoofdtoernooi van Roland Garros. Om zich voor de derde en beslissende kwalificatieronde te plaatsen, zal de Amsterdammer af moeten rekenen met Hiroki Moriya (ATP-219). De wedstrijd zal op donderdag 24 mei, omstreeks 10.00 uur, van start gaan.

Op papier lijkt het een wedstrijd die de 24-jarige Sijsling naar zich toe zal moeten trekken. Ook Unibet denkt er zo over. Op een overwinning van Sijsling staat een notering van 1.20. Wanneer Moriya zich weet te plaatsen voor de derde ronde, dan keert Unibet 4.35x uw inleg uit.

Ook Kiki Bertens komt op 24 mei in actie. Zij zal in de tweede ronde spelen tegen de Russische Olga Puchkova (WTA-199). Deze wedstrijd zal rond 14.30 uur van start gaan.

Wedden op Tennis met Unibet