Kiki Bertens en Arantxa Rus in kwalificatietoernooi Brisbane

Kiki Bertens (WTA-87) en Aranxta Rus (WTA-157) proberen zich vanaf morgen te plaatsen voor het WTA-toernooi in Brisbane. Bertens is gekoppeld aan Danka Kovinic (WTA-168) en Rus moet zien af te rekenen met Misaki Doi (WTA-90).

Voor Bertens, die in haar carrière nog nooit speelde tegen Kovinic, wordt het haar eerste internationale wedstrijd sinds haar operatie. De Wateringse maakte afgelopen week een goede indruk op de KNLTB Tennis Masters, die ze voor het tweede opeenvolgende jaar op haar naam schreef.

De 23-jarige Rus kent haar tegenstander Doi een stuk beter, ze maken zich namelijk op voor hun vijfde onderlinge ontmoeting. De tussenstand na vier wedstrijden is 3-1 in het voordeel van de Nederlandse.

Haase en Sijsling met andere dubbelpartners op Australian Open

Robin Haase en Igor Sijsling vormen op de Australian Open geen dubbelkoppel. De Nederlanders bereikten dit jaar verrassend de finale van het Grand Slam toernooi, maar hebben de voorkeur gegeven aan een andere partner. Haase dubbelt met Christopher Kas uit Duitsland en ‘Sijs’heeft zich ingeschreven met Jesse Huta Galung, met wie hij dit jaar al een Challenger-toernooi wist te winnen.

Sijsling benadrukte dat hij geen problemen heeft met Haase. ”Na overleg hebben we besloten om het even te laten rusten”, vertelde Sijsling. ”Er is helemaal niets gebeurd en er speelt ook helemaal niets tussen ons.”

Johnson en Vickery naar Australian Open

Steve Johnson en Sachia Vickery mogen komende maand hun opwachting maken op de Australian Open 2014. De Amerikanen hebben hun ticket te danken aan het winnen van het Amerikaanse play-offs toernooi in Nocross.

De 23-jarige Johnson was in de finale van het play-offs toernooi in een thriller te sterk voor Tennys Sandgren. ‘Stevie’ strandde tijdens de editie van 2013 al in de openingsronde in Melbourne. Zijn beste resultaat op een ‘Major’ is een derde ronde op de US Open 2012.

De 18-jarige Vickery rekende in de eindstrijd gemakkelijk af met het haar leeftijdsgenoot Victoria Duval. Vickery maakte onlangs op de US Open 2013 haar debuut in Grand Slam verband. Het talent bereikte de tweede ronde, waarin ze haar meerdere moest erkennen in Julia Glushko.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Maak gratis een account aan op de website van Unibet en ontvang € 50,- bonus!

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws