Kiki Bertens in kwartfinale Marrakech tegen Lourdes Dominguez Lino

Kiki BertensDe 21-jarige Kiki Bertens (WTA-41) speelt vrijdag 26 april om 14.00 uur haar kwartfinale wedstrijd op het Grand Prix Sar La Princesse Lalla Meryem toernooi in Marrakech. Tegenspeelster in deze kwartfinale is de elf jaar oudere Lourdes Dominguez Lino (WTA-59). De wedstrijd wordt live uitgezonden door Unibet TV.

De nummer één van Nederland bereikte de laatste acht via een overwinning op de Italiaanse Flavia Pennetta. Net als in haar eerste ronde wedstrijd, had ze enige opstartproblemen. Ondanks een break achterstand, wist ze de eerste set met 7-6 te winnen. Het tweede bedrijf ging met 4-6 naar de Italiaanse. In de derde en beslissende set was Bertens toch de sterkste, ze pakte hem met 6-4.

De Spaanse Dominguez Lino heeft er al twee zware wedstrijden opzitten. In de eerste en in de tweede ronde had de 32-jarige speelster drie sets nodig om haar tegenstander te verslaan. Daarnaast staat ze ook nog in de halve finale van het dubbelspel.

Bertens en Dominguez Lino hebben één keer eerder tegen elkaar gespeeld. Dit was tweede ronde van het ITF-toernooi in Turnhout 2010. De toen 18-jarige Bertens was met 6-7 6-0 en 7-5 te sterk voor de huidige nummer 59 van de wereld.

Ook voor deze ontmoeting heeft Bertens de grootste kans op de zege. Mocht ze zich daadwerkelijk plaatsen voor de laatste vier, dan is ze nog twee overwinningen verwijderd van het prolongeren van haar titel.

Voorbeschouwing: Alize Cornet – Francesca Schiavone

Om 16.30 uur gaat in Marrakech de laatste kwartfinale van het plaatselijke WTA-toernooi van start. De geplaatste speelsters Alize Cornet (WTA-33) en Francesca Schiavone (WTA-48) staan hierin tegenover elkaar.

Cornet en Schiavone hebben een rijke geschiedenis, wat betreft onderlinge wedstrijden. Maar liefst negen keer eerder stond deze wedstrijd op het programma. In acht gevallen was de Italiaanse Schiavone de sterkste. De enige overwinning die de Française wist te boeken, was op het graveltoernooi van Rome 2008.

Mede door de eerdere onderlinge wedstrijden is Schiavone aangewezen als favoriet. Toch lijkt de oud winnares van Roland Garros steeds verder af te zakken op de wereldranglijst, waardoor een overwinning van de 23-jarige Cornet niet geheel uitgesloten lijkt.

De wedstrijd Cornet – Schiavone wordt vanaf 16.30 live uitgezonden op Unibet TV.

Overige wedstrijden vrijdag 26 april

Naast de twee hierboven genoemde kwartfinales, staan er nog twee kwartfinales op het programma. Dit zijn de volgende:

14.00 uur: Scheepers – Mladenovic
15.15 uur: Minella – Soler-Espinosa (live via Unibet TV)