Kiki Bertens – Petra Cetkovska: Tweede ronde WTA Boekarest

Kiki Bertens (WTA-84) kan zich vanmiddag plaatsen voor de kwartfinale op het WTA-toernooi in Boekarest. De 22-jarige Nederlandse moet dan wel zien af te rekenen met Petra Cetkovska (WTA-78) uit Tsjechië. Deze wedstrijd staat om 15.00 uur gepland op court 1.

Bertens bereikte gisteren de tweede ronde via een overwinning in drie sets op Irina Begu. Cetkovska, voormalig nummer 25 van de wereld, won op haar beurt van Alexandra Cadantu.

De nummer één van Nederland en Cetkovska stonden twee keer eerder tegenover elkaar. Beide ontmoetingen, in 2010 en 2011, werden gemakkelijk gewonnen door de 29-jarige speelster uit Tsjechië. Ik verwacht dat Bertens vanmiddag revanche gaat nemen voor haar eerdere nederlagen tegen Cetkovska.

De Vroome verliest van Halep in Boekarest

Indy De Vroome heeft haar tweede wedstrijd op WTA-niveau niet om kunnen zetten in een overwinning. Het grote talent uit Cromvoirt had de ondankbare taak om in de eerste ronde aan te treden tegen thuisspeelster en topfavoriete Simona Halep.

De Vroome kwam er in de eerste set niet aan te pas en verloor deze dan ook met 6-0. In het tweede bedrijf ging de wedstrijd meer gelijk op, maar ze moest met 6-4 toch haar meerdere erkennen in de huidige nummer drie van de wereld.

Naast De Vroome slaagde ook Igor Sijsling er niet in om zich te plaatsen voor de laatste zestien. De 26-jarige Amsterdammer ging gisteren kansloos onderuit tegen laagvlieger Louk Sorensen. Het werd uiteindelijk 6-4 en 6-1 voor de tennisser uit Ierland.

Volgende week staat ‘Sijs’ op de entry list van het grote ATP-toernooi in Hamburg. Ook Robin Haase, deze week actief op het Challenger-toernooi in Scheveningen, maakt zijn opwachting op het Duitse gravel.

Wedden op Kiki Bertens

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het volgen van de wedstrijd tussen Kiki Bertens en Petra Cetkovska een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.