Kiki Bertens, Robin Haase en Igor Sijsling spelen in Madrid 2013

Kiki BertensZaterdag 4 mei kan gezien worden als een Nederlandse dag op het Mutua Madrid Open toernooi. Kiki Bertens (WTA-58), Robin Haase (ATP-74) en Igor Sijsling (ATP-70) mogen hun opwachting maken op het rode gravel. Voor Bertens betekent het een eerste ronde partij, Haase en Sijsling spelen het kwalificatietoernooi van het grote tennisevenement.

Voorbeschouwing: Kiki Bertens – Alize Cornet

De 21-jarige Kiki Bertens maakt vandaag voor het eerst haar opwachting op het grote WTA-toernooi van Madrid. De Nederlandse tennisster gaat het opnemen tegen de uit Frankrijk afkomstige Alize Cornet (WTA-33). De wedstrijd staat om 15.30 uur gepland.

Bertens kende afgelopen week een matig toernooi in Oeiras. De Wateringse verloor al in de openingsronde van Romina Opdrandi uit Zwitserland. De week daarvoor behaalde ze een kwartfinale op het WTA-toernooi in Marrakech.

Het laatste toernooi dat Cornet speelde was ook in Marrakech. De Française kwam hier niet verder dan de laatste acht. Haar beste prestatie op gravel van dit jaar, is een halve finale plaats op het toernooi in Acapulco.

Ondanks haar lagere plaats op de wereldranglijst, wordt Bertens toch als favoriet gezien. Een overwinning zal haar, naast ruim twintig duizend euro, ook tachtig WTA-punten opleveren.

Voorbeschouwing Robin Haase & Igor Sijsling

Robin Haase en Igor Sijsling staan vandaag in de eerste kwalificatieronde van het ATP 1000-toernooi in Madrid. Haase begint om 14.00 uur aan zijn wedstrijd en Sijsling betreedt om 15.30 uur de baan. Beide heren moeten twee wedstrijden winnen om zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi.

De 26-jarige Haase heeft het getroffen met zijn eerste ronde, hij speelt namelijk tegen wildcardspeler Adam Sanjurjo Hermida (ATP-748). De pas 18-jarige tennisser verloor in de laatste drie Future-toernooien telkens in de eerste ronde. Gezien de tenniskwaliteiten van Haase, mag de Nederlander eigenlijk niet in de problemen komen tegen Sanjurjo Hermida.

De Amsterdammer Sijsling treft ook een wildcardspeler. De 25-jarige Nederlander gaat het opnemen tegen de drie jaar oudere Arnau Brugues-Davi (ATP-171). Brugues-Davi speelt, net als Sijsling, het liefst op snelle ondergronden. Dit is duidelijk te zien aan zijn prestaties in het verleden. Op hardcourt won hij ongeveer driekwart van zijn wedstrijden, op het gemalen baksteen is dit percentage beduidend minder. De verwachting is dat Sijsling zich moeiteloos plaatst voor de finaleronde in de Spaanse hoofdstad.

Mocht Robin Haase zijn wedstrijd winnen, dan komt hij in de finaleronde vermoedelijk uit tegen de Franse service-volley speler Michael Llodra. Igor Sijsling speelt in de tweede en laatste ronde vermoedelijk tegen de nummer 94 van de wereld, Jesse Levine.