Kiki Bertens – Silvia Soler-Espinosa: Derde ronde Roland Garros 2014

Kik Bertens (WTA-148) begint zaterdag 31 mei aan haar eerste derde ronde wedstrijd op Roland Garros. De 22-jarige Nederlandse neemt het op tegen Silvia Soler-Espinosa, de nummer 85 van de wereld. Deze partij staat om 15.30 uur gepland op Court 7.

De huidige nummer 148 van de wereld bereikte in haar loopbaan nog nooit de derde ronde van een ‘Slam’. ”Als je ziet waar ik vandaan kom, dan denk ik dat het wel een heel goed resultaat is. Zodra je elke week maar zakt op de ranking, dan werkt dat ook niet heel motiverend. Eind dit jaar heb ik weinig punten te verdedigen. Ik wist wel dat ik met dit soort meiden mee kan. Ik heb vorig jaar 41ste gestaan en ben weer de goede weg ingeslagen.”

Met het oog op een mogelijke vierde ronde heeft de Wateringse met Soler-Espinosa een erg goede loting. ”Na mijn wedstrijd hoorde ik meteen dat ik nu tegen Silvia Soler-Espinosa moet. Op papier is dat een goede derde ronde. Maar zij zit in een flow, nadat ze vorige week een WTA-finale heeft bereikt. Ze is een echte gravelspeelster en speelt met veel spin. Ze loopt geweldig, maar het is niet een heel grote naam.”

Bertens ongeslagen tegen Soler-Espinosa

De 22-jarige Bertens en vier jaar oudere Spaanse stonden twee keer eerder tegenover elkaar op het profcircuit. De eerste wedstrijd stond op een ITF-toernooi in Bath 2011 op het programma, Bertens won deze ontmoeting na opgave van haar tegenstandster. Een jaar later op het WTA-toernooi in Seoul stapte de Nederlandse opnieuw als winnares van de baan.

Verdien geld dankzij Bertens

Naast het volgen van de wedstrijd tussen Kiki Bertens en Silvia Soler-Espinosa, kunt u ook geld verdienen dankzij de Nederlandse. Bezoek de website van Unibet, om zelf een weddenschap te plaatsen. Voor meer informatie, bezoek onze wedden op tennis pagina.