Kiki Bertens treft Nicole Gibbs in eerste ronde Stanford 2013

Bertens APImagesDe huidige nummer één van Nederland, Kiki Bertens (WTA-67), speelt in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Stanford tegen thuisspeelster Nicole Gibbs (WTA-191). Deze wedstrijd staat op dinsdag 23 juli om 5.30 uur Nederlandse tijd gepland.

Na haar goede prestaties aan het begin van 2013, lijkt Bertens haar goede vorm te zijn kwijtgeraakt. De Wateringse heeft sinds het WTA-toernooi van Rome geen officiële wedstrijd meer gewonnen. Op Roland Garros, Topshelf Open, Wimbledon en afgelopen week op het WTA-toernooi in Bad Gastein ging de Nederlandse al in de openingsronde onderuit.

Haar tegenstander Gibbs lijkt wel in goede vorm te verkeren. De Amerikaanse won onlangs het ITF-toernooi van Yakima en stond afgelopen week in de kwartfinale van het ITF-toernooi van Portland. Beide toernooien hadden hardcourt als ondergrond, waardoor de 20-jarige Gibbs met het nodige vertrouwen zal beginnen aan het WTA-toernooi in Stanford.

Julia Goerges – Olga Govortsova

Een andere eerste ronde partij op het Bank of the West Classic toernooi in Stanford gaat tussen Julia Goerges (WTA-43) en Olga Govortsova (WTA-83). Deze twee dames beginnen op maandag 22 juli om 20.30 uur Nederlandse tijd aan hun partij.

Goerges en Govortsova hebben al vier keer eerder tegen elkaar gespeeld. Beide dames wisten er hier twee van te winnen. De laatste ontmoeting vond plaats op het WTA-toernooi van Charleston 2013. De 24-jarige Goerges was op het Amerikaanse gravel met 6-2 0-6 en 6-3 te sterk voor haar Wit-Russische tegenspeelster.

Voor deze vijfde onderlinge ontmoeting lijkt Goerges de beste papieren te hebben. Bookmaker Unibet geeft de Duitse de meeste kans op de overwinning.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws