Kiki Bertens treft Varvara Lepchenko in kwalificaties Sydney

De 22-jarige Kiki Bertens (WTA-87) komt komende nacht opnieuw in actie in het kwalificatietoernooi in Sydney. De Wateringse neemt het in de tweede ronde op het top 60-speelster Varvara Lepchenko (WTA-54). Deze wedstrijd gaat op zaterdag 4 januari om 01.30 uur Nederlandse tijd van start.

Bertens plaatste zich afgelopen nacht eenvoudig voor de tweede ronde. De Nederlandse speelde erg sterk en zette de pas 15-jarige Sara Tomic met 6-4 en 6-1 aan de kant.

Zo eenvoudig gaat het komende wedstrijd niet worden. De 27-jarige Lepchenko won haar eerste kwalificatiewedstrijd met 6-1 en 6-0 van Claire Feuerstein, en is gebrand om het hoofdtoernooi te halen in Sydney. Het is immers het laatste voorbereidingstoernooi op de Australian Open 2014, die op maandag 13 januari van start gaat.

Lepchenko favoriet voor overwinning op Bertens

Ik verwacht een uiterst spannende wedstrijd, met uiteindelijk Lepchenko als winnares. Deze mening wordt gedeeld door bookmaker Unibet, die een zege van Lepchenko waardeert met een quote van 1.65. Een verrassende overwinning van Bertens levert 2.18x de inzet op.

Krajicek en Hradecka bereiken dubbelfinale in Auckland

Michaëlla Krajicek en Lucie Hradecka hebben zich afgelopen nacht geplaatst voor de dubbelfinale op het WTA-toernooi in Auckland. Het Nederlands / Tsjechische duo was in de halve eindstrijd veel te sterk voor de zussen Karolina en Kristyna Pliskova. Binnen 52 minuten stond er een 6-3 en 6-1 eindstand op het scorebord.

In de finale staan Krajicek en Hradecka tegenover het ongeplaatste koppel Sharon Fichman uit Canada en de Amerikaanse Maria Sanches. Voor Krajicek, die gedurende haar carrière al vijf WTA-titels wist te winnen in het dubbelspel, en Hradecka kan de derde titel worden als dubbelteam. Eind 2013 schreven ze al twee ITF-toernooien op hun naam.

Wedden op tennis.

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Maak gratis een account aan op de website van Unibet en ontvang € 50,- bonus!

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws