Kiki Bertens – Ajla Tomljanovic live stream Roland Garros 2017

Roland Garros 2017. Vandaag, maandag 29 mei, speelt Kiki Bertens in de eerste ronde van de French Open tegen Ajla Tomljanovic. Het is de tweede partij op court 2 en de aanvang is circa 14:00 uur.

Liefst drie Nederlandse dames betreden op dag twee van het Franse Open het Parijse gravel. Quirine Lemoine debuteert op haar 25e op een Grand Slam. Ze versloeg in de derde kwalificatieronde Arantxa Rus. Haar tegenstander is de Amerikaanse Catherine Bellis, het achttienjarige talent dat al naar plek 48 op de WTA-ranking is gestormd. De eveneens 25 jaar oude Richel Hogenkamp speelt voor het eerst op Roland Garros en zij treft de veterane Jelena Jankovic, de 32-jarige nummer 63 van de wereld

Kiki Bertens – Ajla Tomljanovic

Bertens heeft een hoop punten te verdedigen door haar plek in de halve finale in 2016. Later dat jaar bereikte ze nog de finale op het gravel van Gstaad en de halve finale in Luxemburg, maar al met al kan die zegereeks van vorig jaar niet worden gezien als de start van een permanente doorbraak.

Ook het gravelseizoen begon niet fantastisch, maar in mei begon het te lopen bij de pupil van Raemon Sluiter. Na een kwartfinale in Rome, halve finale in Madrid en toernooiwinst in Nurnberg heeft Kiki Bertens alvast een vrije val op de ranglijst voorkomen. Ook als ze in de eerste ronde van Roland Garros verliest zal ze in de top dertig blijven staan.

Blessure Tomljanovic

Tomljanovic is 22 jaar en de Australische stond al eens in de vierde ronde van Roland Garros, in 2014. Verder kwam ze nooit verder dan de tweede ronde van een major. Door een schouderblessure kwam ze vorig jaar amper in actie, waardoor ze als nummer 67 van de wereld een pauze moest inlassen en begin dit jaar terugkeerde als nummer 664.

Ze maakt in Parijs gebruik van haar beschermde status. Tegen opponenten uit de top vijftig heeft ze op gravel een score van zes gewonnen, zes verloren. Bij Kiki Bertens is dat 24 gewonnen, zestien verloren.

Wedden op Roland Garros

Kiki Bertens noteert voor de winst 1.07 bij bookmaker 888sport en Ajla Tomljanovic 9.50. Een 2-0 zege voor Bertens staat op 1.32. Gedurende het gehele grand slam in Parijs loopt er bij bookmaker 888Sport een promo die je niet wil missen. Lees meer: wedden op tennis.

Live stream kijken doe je bij Kroon Sport.