Kiki Bertens wil met Nederlands Fed Cup-team naar Wereldgroep II

Het Nederlands Fed Cup-team kan zich dit weekend voor het eerst sinds 1999 weer plaatsen voor de Fed Cup Wereldgroep II. Oranje moet in het beslissende play off duel dan wel zien af te rekenen met Japan. Kopvrouw Kiki Bertens wil deze unieke kans op promotie niet laten liggen.

”Ik ben er klaar voor om wat moois van deze bijzondere kans te maken. Het spelen in het team brengt wat extra’s bij mij naar boven. Ik wil het dan ook voor iedereen goed doen en ben net een stukje feller”, aldus Bertens in aanloop naar de interland tegen Japan.

De 22-jarige Nederlandse is gelukkig weer helemaal fit na een blessure aan haar onderrug. ”Mijn bekken schiet soms verkeerd en dan komt er te veel druk op mijn onderrug. Na een paar dagen rust is dat weer over. Ik heb het nu weer gehad en ga ervan uit dat het een tijdje duurt voordat het terugkomt.”

Rus terug in selectie Fed Cup team

Eerder deze maand maakte captain Paul Haarhuis zijn selectie al bekend die promotie naar Wereldgroep II moet afdwingen. Naast Kiki Bertens, Richel Hogenkamp en Michaella Krajicek werd ook Arantxa Rus opgeroepen. De speelster uit Monster meldde zich tijdens de voorrondes in Boedapest nog af, waarna ze vervangen werd door Lesley Kerkhove.

”Voor mij is dit het sterktste team voor deze ontmoeting”, vertelt Haarhuis op de KNLTB-site. ”We hebben in Boedapest tijdens de poulefase een prestatie van formaat neergezet, het zou mooi zijn als we deze lijn nu kunnen doortrekken tegen het sterke Japan. Daarbij hoop ik natuurlijk op een mooie sfeer en dat de meiden gesteund gaan worden door enthousiast Oranje publiek.”

Nederland – Japan

Het play off duel tussen Nederland en Japan wordt op zaterdag 19 en zondag 20 april gespeeld in de Maaspoorthal Den Bosch dat plaats biedt aan 2.400 toeschouwers. Speciaal voor dit duel is een indoor gravelbaan aangelegd. Op zaterdag beginnen de eerste wedstrijden om 13.00 uur. Aanvangstijd op zondag is 12.00 uur, dan staan de laatste twee enkelpartijen en het afsluitende dubbelspel op het programma.