Kirilenko, Radwanska en Petrova ontbreken op Australian Open 2014

Maria Kirilenko, Urszula Radwanska en Nadia Petrova hebben zich af moeten melden voor het eerste Grand Slam toernooi van het jaar, de Australian Open. Kirilenko en Radwanska kampen met blessures, terwijl Petrova niet in actie kan komen wegens privéomstandigheden.

De 26-jarige Kirilenko maakte in 2005 voor het eerst haar opwachting in Melbourne. Op de Australian editie van 2010 behaalde ze haar beste prestatie tot nu toe, een plaats bij de laatste acht. De huidige nummer negentien van de wereld strandde dit jaar in de vierde ronde.

De Poolse Radwanska moet net als Kirilenko de Australian Open 2014 overslaan wegens een blessure. Het jongere zusje van top 5-speelster Agnieszka kwam in drie eerdere deelnamen nog nooit verder dan de tweede ronde.

Petrova, voormalig nummer drie van de wereld, heeft zich wegens privéomstandigheden afgemeld voor het eerste ‘Slam’ toernooi van het jaar. De Russische tennisster heeft besloten om niet in actie te komen, nadat haar moeder aan het begin van deze maand om het leven kwam bij een auto-ongeluk. Petrova’s moeder was zelf een succesvol atlete op de 400 meter, ze won een bronzen medaille op de Olympische Spelen 1976 in Montreal.

Uiteraard had de toernooiorganisatie alle begrip voor Petrova. ”Onze condoleancesnaar Nadia Petrova, die zich afgemeld heeft voor de Australian Open als gevolg van het tragisch ongeval van haar moeder.”

Thompson en Dellacqua ontvangen wildcards Australian Open

Jordan Thompson en Casey Dellacqua mogen zich opmaken voor de Australian Open 2014. De nummer 318 en 141 van de wereld hebben hun plaats te danken aan de eindzege op een Australisch play-off toernooi. Voor de pas 19-jarige Thompson wordt het zijn eerste deelname aan het Major toernooi in Down Under. De 28-jarige Dellacqua, voormalig nummer 39 van de WTA-ranglijst, stond vijf jaar geleden al eens in de vierde ronde op de Australian Open.

Australian Open 2014

Het Australian Open 2014 tennis toernooi zal gehouden worden van maandag 13 januari tot en met zondag 26 januari 2014. Bezoek GrandSlamToernooi.nl in deze periode dagelijks om op de hoogte te blijven van het laatste tennisnieuws.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws