Kirsten Flipkens en Sabine Lisicki door naar halve finale Wimbledon

wimbledon tennisKirsten Flipkens (WTA-8) en Sabine Lisicki (WTA-24) hebben zich geplaatst voor de halve finales op Wimbledon. Samen met Agnieszka Radwanska (WTA-4) en Marion Bartoli (WTA-15) gaan ze uitmaken wie de winnares wordt van Wimbledon 2013.

Op zaterdag 6 juli krijgt het vrouwentoernooi sowieso een primeur. Flipkens, Lisicki, Radwanska en Bartoli wisten allen nog nooit een Grand Slam toernooi te winnen.

Lisicki lijkt de grootste kans te hebben op een eerste ”Major” titel. De 24-jarige Duitse schakelde in de vierde ronde topfavoriet Williams uit en was vandaag te sterk voor Kaia Kanepi uit Estland. Echter rekent ze zichzelf nog niet rijk. ”Ik bekijk het gewoon van wedstrijd tot wedstrijd in deze sport waar ik van hou. Mijn ervaring in drie eerdere kwartfinales heeft me enorm geholpen.”

Een gevaarlijke outsider voor de titel is de Belgische Flipkens, die terug te vinden is op de twintigste plaats op de wereldranglijst. ”Flipper” was in de kwartfinale in drie sets te sterk voor oud-winnares Kvitova. Na afloop van haar partij kon ze nog niet beseffen dat ze echt in de halve finale staat. ”Dit is belachelijk, meer dan een droom. Ik moet nog wakker worden”, aldus de Belgische.

Vorig jaar moest Flipkens het mooiste Grand Slam toernooi ter wereld vanuit haar eigen huis bekijken. Als nummer 261 van de wereld viel ze buiten de ”cut off” van het kwalificatietoernooi. Een jaar later staat ze voor haar eerste halve finale op een Grand Slam toernooi.

De halve finales

De halve finales bij de dames worden op donderdag 4 juli afgewerkt. Deze zien er als volgt uit:

Sabine Lisicki – Agnieszka Radwanska
Kirsten Flipkens – Marion Bartoli

Wedden op Wimbledon 2013

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het live kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op Wimbledon 2013