Kirsten Flipkens tegen Petra Kvitova live op Wimbledon 2013

FlipkensKirsten Flipkens (WTA-20) begint vanmiddag aan haar eerste kwartfinale op Wimbledon. De Belgische gaat het in deze kwartfinale opnemen tegen Petra Kvitova, de nummer acht van de wereld. Beide dames beginnen rond 15.15 uur Nederlandse tijd aan hun partij, die live te volgen is via Unibet TV.

”Flipper” verkeert dit jaar op gras in uitstekende vorm. De Belgische nummer twintig van de wereld behaalde in juni de finale van Topshelf Open en verloor op Wimbledon nog geen enkele set.

Na afloop van haar overwinning op Pennetta liet ze weten dat ze zonder druk aan haar wedstrijd met Kvitova begint. Ze is immers ”slechts” de nummer twintig van de wereld, die gaat spelen tegen een oud-winnares van Wimbledon.

In het verleden heeft de Belgische drie keer eerder tegen de Tsjechische Kvitova gespeeld. De laatste ontmoeting vond dit jaar plaats op het hardcourttoernooi in Miami. Flipkens won deze partij met 6-0 4-6 en 6-1.

Desondanks gaat Unibet er niet vanuit dat ”Flipper” een tweede overwinning op rij boekt op de linkshandige Kvitova. De 23-jarige Tsjechische is aangewezen als favoriet.

Sloane Stephens – Marion Bartoli

De laatste kwartfinale bij de dames gaat tussen de Amerikaanse Sloane Stephens (WTA-17) en Marion Bartoli (WTA-15) uit Frankrijk. Ook deze partij staat gepland om 15.15 uur.

Door het verlies van topfavoriet Williams, is Stephens de laatste Amerikaanse troef voor de titel. De 20-jarige tennisster heeft echter vanaf de tweede ronde steeds een derde set nodig om de overwinning binnen te slepen.

Bij de uit Frankrijk afkomstige Bartoli is dit niet het geval. De 29-jarige nummer vijftien van de wereld won al haar wedstrijden in straight sets.

Volgens Unibet gaat Bartoli een spannende wedstrijd tegemoet tegen Stephens. Toch verwacht de bookmaker dat de dubbelhandige speelster aan het langste eind trekt.

Wedden op Wimbledon 2013

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het live kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op Wimbledon 2013