Kirsten Flipkens verkozen tot ‘sportvrouw van het jaar’ in België

Kirsten Flipkens is in België uitgeroepen tot ‘sportvrouw van het jaar’. De 27-jarige Flipkens kreeg 604 stemmen achter haar naam en won met een straatlengte voorsprong op Valérie  Courtois (210 stemmen) en Cathérine Jacques (199 stemmen). Met haar eindzege volgt ‘Flipper’ zeilster Evi van Acker op.

Flipkens treedt met deze verkiezing in de voetsporen van Kim Clijsters en Justine Henin, jarenlang de vaandeldragers van de Belgische sport. Clijsters won de trofee liefst acht keer, Henin werd  vier keer gehuldigd.

Voor Flipkens is deze verkiezing een mooie bekroning voor het beste jaar in haar carrière. Ze werd beloond voor haar plaats in de halve finale op Wimbledon, waarin ze uiteindelijk verloor van de latere winnares Marion Bartoli. Tevens maakte de Belgische een  sterke op de wereldranglijst. De Belgische bereikte in augustus haar hoogste rating ook, een dertiende plaats, en sloot het tennisjaar af als nummer twintig van de wereld.

Daarnaast bereikte ze de achtste finales van de Australian Open en de kwartfinales in Miami. Ze speelde de finale in Rosmalen, een halve finale in Hobart en kwartfinales in Auckland, Memphis en Linz. Eerder deze maand kreeg ze van de Vlaamse Tennisvereniging voor het tweede jaar op rij de trofee voor ‘VTV-Tennisprestatie van het Jaar’.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Maak gratis een account aan op de website van Unibet en ontvang € 50,- bonus!

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws

Bron: Sport.be