Kleybanova speelt in Miami en Nadal speelt met Real madrid

Kleybanova gaat weer tennissen en Nadal gaat spelen met Real Madrid in een grote benifiet wedstrijd. Nadal is al jaren een grote fan.Alisa Kleybanova maakt binnenkort haar rentree op de WTA Tour. De Russin heeft een wildcard gekregen voor het prestigieuze evenement van Miami, dat 20 maart begint. Door een ernstige ziekte was Kleybanova sinds mei 2011 uit de roulatie.

Bij de 22-jarige Kleybanova werd vorig jaar de Ziekte van Hodgkin geconstateerd, een vorm van lymfeklierkanker. Ze moest behandeld worden met chemotherapie. “In december zijn die behandelingen gestopt. Een paar weken geleden heb ik wat tests ondergaan en daaruit bleek dat de behandeling succesvol was. De doktoren zijn blij met mijn gezondheid en ik voel me geweldig”, laat de Russin weten op de website van de WTA.

Kleybanova is inmiddels weer volop aan het tennissen. “In het begin was dat fysiek enorm zwaar, maar emotioneel betekende het zo veel voor me dat ik niet meer van de baan af wilde stappen”, zegt ze lachend. “Ik geniet nu meer dan ooit van de sport.”

Door haar lange afwezigheid is Kleybanova ver afgezakt op de wereldranglijst van de WTA. De Russin stond in februari 2011 twintigste, maar bezet nu de 167ste positie.

Nadal in Benefitduel met Real Madrid

Rafael Nadal gaat een benefietduel spelen om het 110-jarig bestaan van Real Madrid te vieren. De 25-jarige Spanjaard komt 14 juli 2012 in actie in Santiago Bernabeu, het stadion van de Madrilenen. Tegen wie Nadal het opneemt is nog niet duidelijk. Ook is het nog niet bekend wie de teamgenoten van de Spanjaard gaan worden.

De nummer twee van de wereldranglijst, zelf in zijn jeugd een voetbaltalent, is fanatiek supporter van Real Madrid. De opbrengst van de partij gaat naar goede doelen van Real Madrid en Nadal.

Lees hier meer over de geschiedenis van Tennis Wimbledon.