Klizan en Tsonga winnen ATP-titel

Martin Klizan heeft in Sint Petersburg zijn eerste ATP-titel gewonnen. De Slowaakse tennisser rekende zondag in de eindstrijd in twee sets af met de Italiaan Fabio Fognini: 6-2, 6-3.

De 23-jarige Klizan, de nummer 45 van de wereld, had zaterdag nog bijna vier uur nodig om in de halve finale af te rekenen met de Rus Mikhail Youzhny. Voor Fognini was het zijn tweede finale ooit, eerder dit jaar bereikte hij de eindstrijd in Boekarest.

Klizan had vorige week met twee overwinningen nog een groot aandeel in de Davis Cup-zege van Slowakije op Portugal. Op de US Open bereikte hij bovendien verrassend de achtste finales.

Tsonga opnieuw de sterkste in Metz

Jo-Wilfried Tsonga heeft opnieuw de trofee in ontvangst mogen nemen bij het ATP-toernooi in Metz. De titelverdediger was zondag in de eindstrijd duidelijk te sterk voor de Italiaan Andreas Seppi: 6-1, 6-2.

De 27-jarige Tsonga had maar vijftig minuten nodig om zijn titel te prolongeren. Vorig jaar won de Franse nummer zeven van de wereld in de finale van de Kroaat Ivan Ljubicic. Voor de als eerste geplaatste Tsonga is het de tweede ATP-overwinning van dit seizoen. In januari won hij het evenement in Doha.

Door de negende toernooizege uit zijn loopbaan is deelname aan de World Tour Finals weer een stuk dichterbij gekomen voor Tsonga. Vorig jaar bereikte hij in Londen de finale, waarin Roger Federer een maatje te groot was.

ATP-toernooien komende week

Vanaf morgen gaan de ATP-toernooien in Bangkok en Kuala Lumpur van start. Zoals eerder vermeld spelen Robin Haase en Jean Julien Rojer in Thailand en maakt Igor Sijsling zijn opwachting in het ATP 250-toernooi in Maleisië.