Klizan verslaat talent Thiem in Kitzbühel

De als vijfde geplaatste Martin Klizan (ATP-62) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het ATP 250-toernooi in Kitzbühel. De 23-jarige Slowaak was in drie sets te sterk voor het Oostenrijkse talent Dominic Thiem (ATP-442), die dankzij een wildcard deel mocht nemen aan de Bet-at-home Cup. Klizan won de wedstrijd met 6-1 3-6 7-5. De wedstrijd nam iets meer dan twee uur in beslag.

Klizan, momenteel de nummer 62 van de wereld, begon de wedstrijd flitsend en won de eerste set met 6-1. Vervolgens kwam Thiem, die zijn debuut maakte op de ATP-tour, knap terug en pakte het tweede bedrijf dankzij één break met 6-3. In een lange laatste set, trok Klizan uiteindelijk aan het langste eind.

Jurgen Zopp verrast Guillermo Garcia-Lopez

Voor het zesde reekshoofd, Guillermo Garcia-Lopez (ATP-71), zich de Bet-at-home Cup er al na de eerste ronde op. De Spanjaard verloor met grote cijfers van de nummer tachtig van de wereld, Jurgen Zopp.

Voor Garcia-Lopez lag het probleem vooral in de eigen servicegames. Hij sloeg slechts 53% van zijn eerste opslag in, wat natuurlijk veel te weinig is. Bovendien pakte de Spanjaard slechts 21% van zijn punten, wanneer hij een tweede service moest slaan.

Dit resulteerde in dertien breakkansen voor de Est Zopp. Hier wist hij er zes van te verzilveren. Garcia-Lopez benutte zelf twee van zijn vijf breakmogelijkheden.

Antonio Veic wint van Blaz Kavcic

Ook voor de als achtste geplaatste Blaz Kavcic (ATP-77) is het doel na één ronde gevallen. De Sloveense tennisser liet zich in de openingsronde verrassen door qualifier Antonio Veic (ATP-137). Na iets meer dan één uur spelen stond er een 6-1 6-2 overwinning voor de Kroaat Veic op het scorebord.

Opvallend zijn de grote uitslagen in eerdere onderlinge duels, die nu met twee tegen één in het voordeel zijn van de nummer 137 van de wereld. Alle wedstrijden vonden in een eerste ronde in 2012 plaats, op gravel. De eerste ontmoeting ging met 6-1 6-1 naar Veic, de tweede vervolgens met 6-2 6-2 naar Kavcic. Hier komt nu de uitslag van gisteren bij.