KNLTB Tennis Masters gaat dinsdag van start

Op dinsdag 11 december gaat in Rotterdam de KNLTB Tennis Masters van start. De gehele Nederlandse top, inclusief Robin Haase en Kiki Bertens, zal hier in actie komen. GrandSlamToernooi.nl wil graag vooruitblikken op dit nationale evenement.

Herentoernooi

Toernooidirecteur Raemon Sluiter heeft bij de heren een mooi deelnemersveld bij elkaar gekregen. Naast de twee top 100-spelers, Robin Haase en Igor Sijsling, komen ook Thiemo de Bakker en Jesse Huta Galung in actie. Dit is de gehele top vier van het Nederlandse tennis.

Naast de bovenstaande namen maken ook Matwe Middelkoop, Mark de Jong, Bart de Gier, Antal van der Duim, Arko Zoutendijk, Nick van der Meer, Wesley Koolhof en Kevin Griekspoor hun opwachting.

De editie van 2011 werd gewonnen door de nummer één van Nederland, Robin Haase. De Hagenees was in de finale in straight sets te sterk voor Thiemo de Bakker. Haase brak zijn tegenstander tweemaal en won de eindstrijd met 6-3 en 6-4.

Damestoernooi

Net als bij de heren, staan ook bij de dames de beste twee Nederlanders op de deelnemerslijst. Richel Hogenkamp, Olga Kalyuzhnaya, Lesley Kerkhove, Quirine Lemoine, Angelique van der Meet, Marit Boonstra, Marcella Koek, Jaimy-Gayle van de Wal, Danielle Harmsen en Lisanne van Riet complenteren de deelnemers in het hoofdtoernooi.

Vorig jaar kende de Tennis Masters en verrassende winnares. De 21-jarige Lesley Kerkhove versloeg namelijk de hoger geplaatste Kiki Bertens in een spannende finale. De speelster uit Zierikzee verloor de eerste set kansloos met 6-1, maar pakte de tweede en derde set met 6-4 en 6-3.

KNLTB Tennis Masters 2013

De KNLTB Tennis Masters worden gehouden van dinsdag 11 december tot en met zondag 16 december in het Topsportcentrum te Rotterdam. GrandSlamToernooi.nl zal vanaf donderdag 13 december dagelijks verslag uitbrengen van dit toernooi.