KNLTB Tennis Masters: Igor Sijsling en Kiki Bertens verdedigen titel

Titelverdedigers Igor Sijsling en Kiki Bertens maken deze maand hun opwachting op de KNLTB Tennis Masters in Topsportcentrum Rotterdam. Door de afmelding van Robin Haase is ‘Sijs’ de hoogst geplaatste speler bij de heren. Bij de vrouwen is Kiki Bertens, die terugkeert na een enkeloperatie, de lijstaanvoerder.

”Ik sta bijna iedere week met Bertens op de baan en haar herstel verloopt sneller dan verwacht”, vertelde toernooidirecteur Raemon Sluiter op de voorbereidende persconferentie. ”De Masters waren in eerste instantie helemaal niet aan de orde. Maar de kans is meer dan de helft dat ze daadwerkelijk gaat spelen. Volgende week neemt ze een definitieve beslissing.”

De 21-jarige Bertens krijgt concurrentie van Olga Kalyuzhnaya, Lesley Kerkhove, Angelique van der Meet, Indy de Vroome, Michaëlla Krajicek, Danielle Harmsen, Quirine Lemoine, Nicolle Thijssen, Eva Wacanno en Marcella Koek.

Naast Sijsling hebben Jesse Huta Galung, Thiemo de Bakker, Thomas Schoorel, Boy Westerhof, Matwé Middelkoop, Mark de Jong, Jasper Smit, Antal van der Duim, David de Goede en Nick van der Meer hun deelname toegezegd. Sluiter, tweevoudig winnaar van het eindejaarstoernooi, mag op zondag 15 december nog één wildcard weggeven in zowel het heren- als damestoernooi. Op dezelfde dag vindt ook de loting plaats voor het hoofdtoernooi.

Sluiter verheugd met deelnemersveld

Sluiter liet op de website van de KNLTB weten tevreden te zijn met het deelnemersveld. ”2013 was een roerig tennisjaar voor onze nationale toppers. Toptennis van Sijsling op Wimbledon, Bertens die zich ondanks een blessure knap wist te handhaven in de tophonderd en knappe Grand Slam-zeges van onze rolstoeltennissters Griffioen en Van Koot. Met de komst van de Nederlandse tennistop naar Rotterdam kunnen we dit tennisjaar op een mooie manier afsluiten.”

Nationale titel rolstoeltennissers

Tijdens de KNLTB Tennis Masters strijden ook de rolstoeltennissers om de nationale titel, in zowel het enkel- als in het dubbelspel. Onder andere titelverdedigers Ronald Vink, Marjolein Buis en toppers als Maikel Scheffers en Jiske Griffioen komen in actie in Topsportcentrum Rotterdam.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws