Krajicek ontmoet Parmentier in New York

Michaella Krajicek (WTA-83) maakt vanavond haar rentree op de tennisbaan. De 23-jarige Nederlandse stond de afgelopen maanden aan de kant met gezondheidsproblemen. Gelukkig is dit achter de rug en kan ze weer vooruit kijken. Krajicek zal haar eerste ronde wedstrijd van de US Open 2012 spelen tegen Pauline Parmentier (WTA-90).

De gezondheidsproblemen die Krajicek de afgelopen maanden heeft gehad, hadden te maken met haar hart. De tennisster, die onder meer het Unicef Open, Wimbledon en de Olympische Spelen moest laten lopen, wil er niet te veel over kwijt.

”Het duurde redelijk lang, maar het is nu gelukkig allemaal weer goed”, zei ze in een interview met tennistv.nl. ”Het had iets te maken met stress. Ze hebben nog een paar andere dingen gevonden, niets levensgevaarlijks. Ik ben blij dat het achter me ligt.”

Zodoende maakt Krajicek vanavond in New York haar rentree. Op papier heeft ze het getroffen met de loting, aangezien haar tegenstandster de nummer 90 van de WTA-ranglijst is. Echter zal moeten blijken of Krajicek, die natuurlijk vrijwel geen wedstrijdritme heeft, aan het langste eind gaat trekken.

De wedstrijd tussen Krajicek en Parmentier zal om 23.00 uur Nederlandse tijd van start gaan. De partij zal gespeeld worden op baan 6, dit is helaas geen televisiebaan.

Voorbeschouwing: Samantha Stosur – Petra Martic

Naast Krajicek, zal ook titelverdedigster Samantha Stosur (WTA-7) vandaag haar opwachting gaan maken. De 28-jarige Australische zal in de eerste ronde uitkomen tegen de zeven jaar jongere Petra Martic (WTA-64) uit Kroatië. Het zal de openingswedstrijd zijn in het Arthur Ashe Stadium.

Stosur en Martic stonden dit jaar al één keer eerder tegenover elkaar. Op het graveltoernooi in Madrid was Stosur in drie sets te sterk voor haar opponent. Ook ditmaal zal ze verruit de favoriete zijn.