Kwalificaties Australian Open: De Bakker en Westerhof in actie

In Melbourne heeft vandaag de loting voor het heren kwalificatietoernooi van de Australian Open 2014 plaatsgevonden. Voor Thiemo de Bakker kwam er een gunstige tegenstander uit de koker, hij treft Andrew Whittington (ATP-370). Boy Westerhof (ATP-242) gaat aantreden tegen Rui Machado, de nummer 262 van de wereld.

Mocht De Bakker zijn eerste ronde winnen, dan staat hij in de tweede ronde tegenover Alessandro Giannessi of Mohamed Safwat. In de derde en laatste ronde is mogelijk Rhyne Williams zijn tegenstander. De Amerikaan is als dertiende geplaatst in het kwalificatieschema.

Voor Westerhof wacht waarschijnlijk Potito Starace in de tweede ronde, waarna Frank Dancevic een mogelijke tegenstander is in de allesbeslissende kwalificaiteronde.

Boy Westerhof – Rui Machado

Boy Westerhof is de eerste Nederlander die woensdag 8 januari zijn opwachting maakt op het complex van de Australian Open. De 28-jarige Nederlander speelt vanaf 03.00 uur Nederlandse tijd tegen Rui Machado uit Portugal.

Voor de nummer 242 van de wereld is het de tweede keer dat hij zich probeert te kwalificeren voor het eerste ‘Slam’ toernooi van het jaar. Tijdens de editie van 2013 slaagde hij er niet in om het hoofdtoernooi te halen, waardoor Westerhof nog altijd wacht op zijn Grand Slam-debuut.

Ik denk niet dat Westerhof er in slaagt om de tweede kwalificatieronde te halen. De Nederlander gaat het erg lastig krijgen tegen Machado, die in 2011 en 2012 nog in het hoofdschema stond in Melbourne.

Thiemo de Bakker – Andrew Whittington

Aansluitend aan de partij tussen Westerhof en Machado verschijnen Thiemo de Bakker en Andrew Whittington op de baan. Deze partij staat om 04.30 uur Nederlandse tijd gepland.

Wil De Bakker iets van het tennisjaar 2014 maken, dan krijgt de Hagenaar nu al de kans om een stap richting zijn eerste Grand Slam toernooi te zetten. De nummer 146 van de wereld, in 2009 nog een top 40-speler, kon zich met Whittington geen ‘makkelijkere’ tegenstander wensen. Ook met de rest van zijn speelschema heeft hij het getroffen.

Mijn verwachting is dat De Bakker zich probleemloos gaat plaatsen voor de tweede kwalificatieronde. Ik zet in op een 2-0 overwinning in sets op de Nederlander, die in 2011 zijn debuut maakte op de Australian Open.

Australian Open 2014

Australian Open 2014 wordt gehouden van maandag 13 januari tot en met zondag 26 januari 2014. Bezoek GrandSlamToernooi.nl in deze periode dagelijks om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws rondom dit eerste ‘Slam’ toernooi van het jaar.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op Australian Open 2014