Vrijdag 26 september kwartfinale Bangkok: Igor Sijsling – Gilles Simon

Vrijdag 26 september om 7.00 uur Nederlandse tijd speelt Igor Sijsling, de nummer 75 van de wereld, zijn kwartfinale op het Thailand Open 2013. De 26-jarige Nederlander moet in deze kwartfinale zien af te rekenen met Gilles Simon (ATP-14), het vierde reekshoofd op het ATP 250-toernooi in Bangkok.

Sijsling bereikte de kwartfinale via een nipte overwinning op landgenoot Robin Haase. De nummer één van Nederland werd met 6-7 6-4 en 7-6 aan de kant gezet door Sijsling, die zijn vierde opeenvolgende overwinning boekte op Haase.

De 28-jarige Simon speelde gisteren pas zijn eerste wedstrijd op het indoortoernooi. De Fransman, die in de openingsronde genoot van een bye, was in straight sets te sterk voor Bernard Tomic. Simon is zodoende al vijf wedstrijden op rij ongeslagen, na zijn mooie toernooioverwinning vorige week op het indoorevenement in Metz.

Sijsling en Simon hebben twee keer eerder tegen elkaar gespeeld. De eerste ontmoeting vond op het ATP-toernooi in Metz 2010 plaats, Simon was hier in drie sets te sterk voor ”Sijs”. Eén jaar later, opnieuw op een Frans indoortoernooi, boekte Simon zijn tweede zege op Sijsling.

Gezien het enorme verschil op de wereldranglijst, is het geen verrassing dat bookmaker Unibet verwacht dat Simon er met de overwinning vandoor gaat. Desondanks blijft Sijsling een gevaarlijke speler op snelle banen en kijken wij er niet van op als de Amsterdammer zich schaart bij de laatste vier tennissers in Bangkok.

Krajicek plaatst zich voor kwartfinales in Clermont-Ferrand

Michaella Krajicek heeft zich vandaag geplaatst voor de kwartfinales in het Franse Clermont-Ferrand. De Nederlandse was in haar tweede ronde met 6-4 en 6-2 te sterk voor Marta Domachowska.

Voor een plaats in de halve finales staat Krajicek morgen tegenover de nummer 124 van de WTA-ranglijst, Claire Feurstein. De enige eerdere ontmoeting met Feurstein wist Krajicek in winst om te zetten.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws