Kwartfinale Beijing Open live: Novak Djokovic – Sam Querrey

Op vrijdag 4 oktober treft Novak Djokovic (ATP-1) de Amerikaan Sam Querrey (ATP-30) in de kwartfinale van het China Open toernooi. Beide heren worden om 13.30 uur Nederlandse tijd op het Centre Court verwacht. Liefhebbers kunnen deze wedstrijd live volgen via een stream van Unibet TV.

Djokovic en Querrey hebben zeven keer eerder tegen elkaar gespeeld, slechts één keer slaagde de Amerikaan er in om ”Djoko” te verslaan. Deze overwinning boekte hij afgelopen jaar op het indoortoernooi in Parijs. Op dit Masters-toernooi was Querrey met 0-6 7-6 en 6-4 te sterk voor de 26-jarige Serviër.

Wij verwachten niet dat Querrey vandaag zijn tweede overwinning ooit boekt op Djokovic. De huidige nummer één van de wereld zal zich in twee sets gaan plaatsen voor de halve finales in Beijing.

Nadal heeft het moeilijk tegen Fognini

Rafael Nadal is vanmorgen door het oog van de naald gekropen in zijn partij tegen Fabio Fognini. De Spanjaard stapte uiteindelijk met een 2-6 6-4 en 6-1 overwinning van de baan.

Fognini, die in de tweede ronde met grote cijfers wist te winnen van voormalig nummer één Lleyton Hewitt, kwam erg sterk uit de startblokken. Hij hield Nadal constant onder grote druk en pakte de openingsset met 6-2.

Ook in het tweede bedrijf was het de kleine Italiaan die het voor het zeggen had. Hij nam een 3-0 voorsprong en kreeg twee breakkansen voor een dubbele break voorsprong. Fognini slaagde er niet in om deze te verzilveren en liet op 4-1 nog een breakkans onbenut. Nadal kwam terug tot 4-4 en de wedstrijd kantelde volledig. Na het winnen van de tweede set liep de Spanjaard in snelvaart uit naar zijn vijfentwintigste hardcourtoverwinning van het jaar.

In de halve finale gaat Nadal aantreden tegen de winnaar van de partij tussen John Isner en Tomas Berdych. Mocht hij zich plaatsen voor de finale, dan is de Spanjaard komende week weer de nummer één van de wereld.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws