Kwartfinale Gstaad 2013: Robin Haase – Marcel Granollers

Haase APImagesRobin Haase (ATP-57), de huidige nummer één van Nederland, kan zich vandaag plaatsen voor de halve finale op het graveltoernooi in Gstaad. De 26-jarige Hagenaar moet dan wel zien te winnen van Marcel Granollers, de nummer 52 van de wereld. Haase en Granollers verschijnen om 15.00 uur op de baan.

Haase lijkt langzaam aan weer in goede vorm te geraken. De Nederlander stond in juli al in de finale van de eerste editie van het Sport 1 Open toernooi en bereikte een week later de tweede ronde van het ATP 500-toernooi in Hamburg. In een goede wedstrijd verloor Haase nipt van de nummer 17 van de wereld, Janowicz.

In het Zwitserse Gstaad is hij inmiddels twee wedstrijden ongeslagen. Na een degelijke overwinning op Sousa, liet hij gisteren niets heel van de als derde geplaatste Tipsarevic. De nummer 19 van de wereld werd zonder enige moeite met 6-2 en 6-2 aan de kant gezet.

Bookmaker Unibet verwacht niet dat Haase zijn zegereeks een goed vervolg gaat geven. Granollers is, ondanks het kleine verschil op de wereldranglijst, de grote favoriet in deze partij.

Stanislas Wawrinka – Feliciano Lopez

De meest interessante kwartfinale gaat op vrijdag 26 juli tussen Stanislas Wawrinka (ATP-10) en Feliciano Lopez (ATP-29). Beide heren beginnen om 17.00 uur aan hun partij.

Drie keer eerder stond de wedstrijd tussen Wawrinka en Lopez op het programma. De laatste ontmoeting vond het afgelopen jaar plaats op het Masters-toernooi in Monte Carlo. De 28-jarige Wawrinka was in de eerste ronde van dit prestigieuze toernooi met grote cijfers te sterk voor de linkshandige Spanjaard: 6-1 6-4.

Overige kwartfinales Gstaad

Naast de kwartfinales Haase – Granollers en Wawrinka – Lopez, staan er vandaag nog twee kwartfinales op het programma. Dit zijn de volgende:

10.30 uur: Juan Monaco – Mikhail Youzhny
12.00 uur: Daniel Brands – Victor Hanescu

Verdien geld dankzij Haase

Naast het volgen van de wedstrijd tussen Haase en Souza, kunt u ook geld verdienen dankzij de Nederlander. Bezoek de website van Unibet, om zelf een weddenschap te plaatsen. Voor meer informatie, bezoek onze wedden op tennis pagina.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws