Kwartfinale Seoul: Bertens vs Kanepi

De 20-jarige Kiki Bertens (WTA-63) staat vrijdag 20 september tegenover Kaia Kanepi (WTA-16) uit Estland. Het betreft een kwartfinale wedstrijd van het grote WTA-toernooi in het Zuid-Koreaanse Seoul. De wedstrijd tussen de nummer één van Nederland en de nummer één van Estland, zal om 10.00 uur Nederlandse tijd van start gaan.

Bertens heeft in 2012 meer wedstrijden op hardcourt gespeeld dan haar tegenspeelster. Zonder de resultaten van dit toernooi meegerekend, heeft Bertens 23 wedstrijden op hardcourt gespeeld. De 27-jarige Kanepi slecht 11. Gezien de ervaring die de nummer 16 van de wereld meebrengt, zal dit vermoedelijk weinig invloed hebben op haar spel. Al is wel bekend dat Kanepi het beste uit de voeten kan op gravel, dit ondervond Arantxa Rus tijdens Roland Garros.

Voorbeschouwing: Caroline Wozniacki – Klara Zakopalova

Ook Caroline Wozniacki, de nummer elf van de WTA-ranglijst, komt op vrijdag in actie voor haar kwartfinale. De Deense topspeelster zal hierin aantreden tegen Klara Zakopalova (WTA-27). De wedstrijd zal om 06.15 uur Nederlandse tijd beginnen.

Wozniacki en Zakopalova hebben in het verleden twee keer eerder tegen elkaar gespeeld. Toevallig werden beide wedstrijden gespeeld op hardcourt, de ondergrond waarop deze week ook gespeeld wordt. Wozniacki was beide malen te sterk voor de 30-jarige Zakopalova. Ook ditmaal zal de voormalig nummer één van de wereld de grote favoriete zijn.

Voorbeschouwing: Maria Jose Martinez – Ekaterina Makarova

Voorafgaand aan de wedstrijd Bertens – Kanepi, zullen Maria Jose Martinez (WTA-93) en Ekaterina Makarova (WTA-28) de strijdt met elkaar aangaan. Deze wedstrijd tussen de twee linkshandige speelster zal om 7.30 uur Nederlandse tijd gespeeld worden.

Gezien de voorgaande resultaten, zal Makarova waarschijnlijk weinig hinder ondervinden van Martinez. In drie eerdere confrontaties wist de Spaanse slechts één set af te snoepen van Makarova. Er zal dus veel moeten gebeuren, wil de nummer 93 van de wereld als winnaar van de baan stappen.