Lacko en Nieminen naar laatste vier

Jarkko Nieminen (ATP-46) en Lukas Lacko (ATP-53) hebben beide de halve finales van het Challenger toernooi in Helsinki bereikt. Nieminen was in eigen land te sterk voor Dudi Sela (ATP-97) en Lacko won van Zhyrmont (ATP-314).

De als eerste geplaatste Nieminen had in de eerste set nog de nodige moeite met Sela. De Fin had in het eerste bedrijf aan één break voldoende voor de winst. In het vervolg van de wedstrijd had Nieminen geen problemen meer met zijn Israëlische tegenstander: 6-4 6-2.

Ook Lacko bereikte de laatste vier van het IPP Open. De Slowaak was in zijn kwartfinale veel te sterk voor Zhyrmont. Lacko won de wedstrijd met 6-1 en 6-2.

Voorbeschouwing: Benjamin Becker – Lukas Lacko

De eerste halve finale van het Challenger toernooi in Helsinki gaat tussen Benjamin Becker (ATP-72) en Lukas Lacko (ATP-53). De wedstrijd, die net zo goed plaats kon vinden in een ATP-toernooi, zal om 13.30 uur van start gaan.

Becker en Lacko hebben in het verleden twee keer eerder tegenover elkaar gestaan. In 2006 speelden de twee heren tegen elkaar in een Future toernooi. Deze wedstrijd ging gemakkelijk met 6-1 6-3 naar Lacko. Ook de tweede wedstrijd, gespeeld tijdens een Challenger toernooi in 2012, ging naar de Slowaak. Ditmaal won hij met 6-2 6-4.

Ook voor de derde ontmoeting zal Lacko de favoriet zijn. Gezien zijn ranking op de wereldranglijst, zal een overwinning niet meer dan verwacht zijn.

Voorbeschouwing: Jarkko Nieminen – Jan Lennard Struff

Om 16.00 uur zal in Helsinki de tweede halve finale beginnen. Hierin staat publiekslieveling Jarkko Nieminen (ATP-46) tegenover Jan Lennerd Struff (ATP–180) uit Duitsland.

Het zal geen verrassing zijn dat thuisspeler Nieminen de grote favoriet is voor een plek in de finale. De huidige nummer 46 van de wereld zal op papier geen moeite moeten hebben met Struff, die 136 plaatsen lager staat.