Lacko en Nieminen winnen in Helsinki

Lukas Lacko (ATP-57) en Jarkko Nieminen (ATP-46) hebben beide de kwartfinale van het Challenger toernooi in Helsinki bereikt. De Slowaak en Fin waren in straight sets te sterk voor Uladzimir Ignatik (ATP-146) en Igor Kunitsyn (ATP-167). Lacko won met tweemaal 6-4 en Nieminen versloeg zijn opponent met 6-1 en 6-1.

Lacko, de huidige nummer 57 van de wereld, staat op vrijdag in de kwartfinale tegen Dzmitry Zhyrmont (ATP-314). De als eerste geplaatste Nieminen zal aantreden tegen Dudi Sela (ATP-97). Hieronder een voorbeschouwing op deze twee kwartfinales.

Voorbeschouwing: Lukas Lacko – Dzmitry Zhyrmont

Lukas Lacko, het tweede reekshoofd deze week, zal zijn kwartfinale wedstrijd gaan spelen tegen Dzmitry Zhyrmont (ATP-314). De partij zal om 13.30 uur afgewerkt worden op de hoofdbaan in Helsinki.

De 25-jarige Slowaak zal de overwinning niet cadeau krijgen, aangezien Zhyrmont al vijf wedstrijden op rij ongeslagen is. De Wit-Rus won drie wedstrijden in het kwalificatietoernooi en versloeg in de eerste ronde bovendien Karol Beck, die nog niet lang geleden in de top 100 stond. Lacko is gewaarschuwd.

Voorbeschouwing: Jarkko Nieminen – Dudi Sela

De wedstrijd tussen Jarkko Nieminen en Dudi Sela had net zo goed afgewerkt kunnen worden op een ATP-toernooi. De twee top 100-spelers zullen vanaf 16.10 uur het Finse publiek gaan vermaken.

Thuisspeler Nieminen en Sela hebben in het verleden al twee keer eerder tegen elkaar gespeeld. De eerste ontmoeting, in 2010 in Memphis, was Nieminen de sterkste met 6-2 7-5. De tweede onderlinge wedstrijd vond in 2012 plaats, tijdens het ATP-toernooi in Delray Beach. Ditmaal trok Sela aan het langste eind: 6-4 6-4.

De verschillen zullen dus erg dicht bij elkaar liggen. Wellicht kunnen de Finse supporters de overwinning voor hun nummer één over de streep trekken.

Overige wedstrijden vrijdag 16 november

Naast de hierboven genoemde wedstrijden, worden er nog twee kwartfinales afgewerkt op het Challenger toernooi in Finland. Deze zijn als volgt:

12.00 uur: Tim Puetz – Benjamin Becker
13.30 uur: Ricardas Berankis – Jan Lennard Struff