Lukas Lacko wint IPP Open

De als tweede geplaatste Lukas Lacko (ATP-53) heeft het Challenger toernooi in Finland op zijn naam geschreven. De 25-jarige Slowaak was in de finale met 6-3 6-4 te sterk voor de thuisspelende Jarkko Nieminen (ATP-46).

In de eerste set had Lacko een groot overwicht op de 31-jarige Nieminen. De nummer 53 van de wereld wist één break te forceren en verloor slechts vijf punten op eigen service. Hierdoor was een 6-3 setwinst geen verrassing.

In het tweede bedrijf lagen de verschillen dichterbij elkaar. Beide heren kregen beide één breakkans, maar het was alleen Lacko die hem wist te benutten. Bovendien sloeg de Slowaak zeven aces tegenover slechts één van Nieminen.

Naast €15.300 aan prijzengeld, ontvangt Lacko ook 125 punten voor de ATP-ranglijst. Zodoende sluit de 25-jarige tennisser het tennisseizoen toch positief af. Nieminen moet genoegen nemen met ”slecht” €9.000 en 75 punten.

Montanes winnaar Marbella Open 2012

Albert Montanes, de huidige nummer 94 van de wereld, heeft het graveltoernooi in Marbella op zijn naam geschreven. De ervaren Spanjaard was in de eindstrijd te sterk voor Daniel Munoz De La Nava (ATP-171). De partij nam bijna tweeënhalf uur in beslag.

De 30-jarige De La Nava wist verrassend de eerste set te winnen. Een dubbele break zorgde voor een 6-3 setwinst. In het tweede bedrijf waren de rollen echter omgedraaid. Montanes brak zijn opponent tot tweemaal toe en won de set met 6-2. Een derde set moest de beslissing brengen in Marbella.

In de beslissende set was Montanes oppermachtig. De Spanjaard, die in zijn carriére vijf ATP-titels wist te winnen, was met 6-3 de sterkste.

Deze Challenger overwinning levert de als zesde geplaatste Montanes, naast 80 punten voor de wereldranglijst, ook €4.300 op. Munoz De La Nava mocht €2.500 en 48 punten in ontvangst nemen.