Lacko wint met moeite van Vinciguerra

Lukas Lacko (ATP-53) heeft zich met veel moeite geplaatst voor de tweede ronde van het Challenger toernooi in Finland. De als tweede geplaatste Slowaak versloeg Andreas Vinciguerra, de nummer 795 van de wereld, met 3-6 7-6 6-4.

Ondanks het enorme verschil op de ATP-ranglijst, wist de 31-jarige Vinciguerra goed partij te bieden. De Zweed, die in het verleden één ATP-titel wist te winnen, begon agressief en won de eerste set. In de tweede set kreeg Vinciguerra voldoende kansen om het definitief te beslissen, maar hij wist van zijn vier breakkansen er één te benutten. Na het verlies van de tiebreak kantelde de partij en kwam zijn tegenstander Lacko alsnog met de schrik vrij.

In de tweede ronde zal Lacko aantreden tegen Uladzimir Ignatik.

Voorbeschouwing: Jarkko Nieminen – Harri Heliovaara

De als eerste geplaatste Jarkko Nieminen (ATP-47) speelt woensdag 14 november tegen zijn landgenoot Harri Heliovaara (ATP-449). Het betreft een eerste ronde wedstrijd in het Challenger toernooi van Helsinki. De wedstrijd zal om 16.45 uur beginnen.

De top 100 speler Nieminen probeert, net als Lukas Lacko, aan het einde van het seizoen nog wat ATP-punten te sprokkelen op een lager niveau. De kans zal dan ook groot zijn dat de Fin de Slowaakse nummer 57 van de wereld treft in de finale.

Voordat het zover is zal Nieminen eerst moeten winnen van Davis Cup parner Heliovaara. Beide heren hebben, in tegenstelling tot het aantal keer dat ze samen gespeeld hebben, nog nooit tegen elkaar gespeeld in een officiële wedstrijd.

Gezien het enorme verschil op de wereldranglijst, zal Nieminen moeiteloos moeten winnen van zijn 23-jarige landgenoot.

Overige wedstrijden woensdag 14 november

Naast de wedstrijd tussen Nieminen en Heliovaara, worden er ook andere wedstrijden afgewerkt op het Challenger toernooi in Finland. Hieronder een overzicht:

11.00 uur: Alves – Donskoy
12.00 uur: Berankis – Marchenko
16.00 uur: Puetz – Tursunov