Live kijken naar Nederland – Japan: Bertens en Rus starten voor Oranje

Het Nederlands Fed Cup-team begint zaterdag 19 april aan haar belangrijke play-off wedstrijd tegen Japan. Het team van Paul Haarhuis moet de komende twee dagen drie wedstrijden weten te winnen, dan is het volgend jaar zeker van een plaats in de Fed Cup Wereldgroep II. Oranje is sinds 1999 niet meer actief geweest in deze divisie.

Arantxa Rus – Kurumi Nara

Arantxa Rus (WTA-154) neemt vandaag het eerste enkelspel voor haar rekening. De 23-jarige speelster uit Monster neemt het op tegen de nummer één van Japan, Kurumi Nara (WTA-43). Deze partij begint om 13.00 uur in het Oranje gekleurde tennisstadion in de Maaspoorthal Den Bosch.

Ondanks het grote verschil op de wereldranglijst staat Rus wel met 1-0 voor in de onderlinge head-to-head stand. De linkshandige speelster was in het kwalificatietoernooi van de Australian Open 2011 in straight sets te sterk voor Nara.

Voor Rus wil het dit jaar nog niet echt lukken op gravel, de ondergrond waar dit weekend op gespeeld wordt. In drie wedstrijden stapte ze nog geen enkele keer als winnares van de baan. Top 50-speelster Nara is daarentegen vijf wedstrijden op rij ongeslagen op het gemalen baksteen. In februari schreef ze het WTA-toernooi in Rio de Janeiro op haar naam. Rus zal vanmiddag alles op alles moeten zetten om het eerste punt voor Oranje binnen te halen.

Kiki Bertens – Misaki Doi

In de tweede wedstrijd van de dag is het de beurt aan Kiki Bertens (WTA-130) om de Nederlandse fans te laten juichen. Bertens gaat spelen tegen Misaki Doi, de nummer 99 van de wereld. Beide dames verschijnen om 14.30 uur op de baan.

Eerder deze week liet Bertens al weten erg uit te kijken naar het treffen met Japan. ”Ik ben er klaar voor om wat moois van deze bijzondere kans te maken”, aldus Bertens. ”Het spelen in het team brengt wat extra’s bij mij naar boven. Ik wil het dan ook voor iedereen goed doen en ben net een stukje feller.”

Ik geef de nummer één van Nederland een goede kans tegen Doi, die dit jaar nog geen enkele wedstrijd op gravel gespeeld heeft. Mijn verwachting is dat Bertens haar tegenstander in straight sets opzij zet.

Programma zondag 20 april

Op de tweede speeldag van Nederland – Japan staan de laatste drie wedstrijden op het programma. Het speelschema ziet er voor deze dag als volgt uit:

12.00 uur: Kiki Bertens – Kurumi Nara
13.30 uur: Arantxa Rus – Misaki Doi
15.00 uur: Kiki Bertens / Michaella Krajicek – Shuko Aoyama/Risa Osaki

Live kijken naar Nederland – Japan

Het play off duel tussen Nederland en Japan wordt op zaterdag 19 en zondag 20 april gespeeld in de Maaspoorthal Den Bosch dat plaats biedt aan 2.400 toeschouwers. Klik hier om alle wedstrijden LIVE te kijken.