Live streaming Australian Open: Stanislas Wawrinka – Rafael Nadal

De als achtste geplaatste Stanislas Wawrinka (ATP-8) begint zondag 26 januari aan de eerste Grand Slam finale van zijn loopbaan. De 28-jarige Zwitser treft in de finale van de Open Australische Tenniskampioenschappen topfavoriet Rafael Nadal (ATP-1). Wawrinka en Nadal worden om 09.30 uur Nederlandse tijd in de Rod Laver Arena verwacht.

Kijk LIVE naar deze wedstrijd via Unibet. Nog geen account? Maak er gratis een aan op de website van Unibet en ontvang €50,- bonus.

De 28-jarige Wawrinka is bezig aan de sterkste periode in zijn carrière. Vorig jaar bereikte de Zwitser onder andere de kwartfinale op Roland Garros, de halve finale op de US Open en mocht hij zijn debuut maken op de ATP World Tour Finals. Als bekroning op deze prestaties wordt Wawrinka, ongeacht het resultaat tegen Nadal, de nieuwe nummer één van Zwitserland.

”Ik ben momenteel op het toppunt van mijn carrière”, meent Wawrinka. ”Vorig jaar had ik al het gevoel dat ik beter ging spelen en vooral beter met de druk om kon gaan. Ik ben 28 nu en loop al tien jaar mee op de tour. Heb het gevoel dat het nu mijn tijd is om mijn beste tennis te spelen.”

Wawrinka gaat voor eerste overwinning op Nadal

Wie kijkt naar de voorgaande wedstrijden tussen Wawrinka en Nadal, ziet dat de Zwitser nog nooit wist te winnen van ‘Rafa’. ”De head-to-head, daar kijk ik niet naar”, aldus Wawrinka. ”Voordat ik tegen Djokovic speelde, gold hetzelfde. De onderlinge balans spreekt voor zich, maar ik maak me niet druk om 12 verliesbeurten op rij. Meer om het spelen tegen Rafa, de beste speler van dit moment. Zijn spel is lastig voor me, zeker met mijn enkelhandige backhand.”

”Maar ik heb vorig jaar een paar goede wedstrijden tegen hem gespeeld, waarvan een paar die erg close waren. Ik heb wat nieuwe dingen gevonden, die ik morgen zal uitproberen. Zeker uit de wedstrijden die ik tegen hem speelde in Shanghai en Londen kunnen we wel wat dingetjes pakken. Ik weet dat ik agressief moet spelen, erg goed moet serveren en proberen hem tot het uiterste te dwingen. Ik speel hier mijn beste tennis en fysiek ben ik er helemaal klaar voor. Ik ga alles proberen om die statistiek te veranderen”, vertelde een gemotiveerde ‘Wawa’.

Live streaming en wedden via Unibet

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Maak gratis een account aan op de website van Unibet en ontvang € 50,- bonus!

Win officiële Australian Open 2014 Goodies!

Altijd al in het bezit willen komen van een officiële spelers handdoek of een officieel programmaboek van de Australian Open? Doe dan tussen woensdag 22 januari en zondag 26 januari mee aan onze GrandSlamToernooi.nl Competition! Lees voordat je meedoet eerst even de spelregels goed door in het artikel op onze website!

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op Australian Open 2014