Live streaming Brisbane International: Roger Federer – Jarkko Nieminen

Roger Federer (ATP-6) speelt op nieuwjaarsdag zijn eerste wedstrijd van het nieuwe tennisseizoen. De 32-jarige Zwitser gaat het in de eerste ronde van het Brisbane International toernooi opnemen tegen leeftijdsgenoot Jarkko Nieminen, de nummer 39 van de wereld. Federer en Nieminen verschijnen om 10.00 uur Nederlandse tijd op het Centre Court.

De voormalig nummer één van de wereld verraste onlangs met het nieuws dat oud-tennisser Stefan Edberg hem een aantal toernooien per jaar bij gaat staan. Het eerste toernooi samen wordt de Australian Open, die op maandag 13 januari 2014 van start gaat.

Ze hebben inmiddels al een week samen doorgebracht in Dubai, waar Federer zijn eerste trainingen voor het nieuwe seizoen afwerkte. ”Op die manier heeft hij een idee gekregen hoe mijn leven eruit ziet, omdat iedereen aan de top het anders doet. Hij heeft de familie en het team ontmoet. Iedereen, om hem thuis te laten voelen. Het is best een grote stap, want hij is 15 jaar niet op de tour geweest. Daarom had hij even wat bedenktijd nodig.”

Nieuw type racket voor Federer

Naast het aanstellen van een nieuwe trainer, heeft ‘The FedExpres’ ook besloten om met een ander type racket te spelen. Het heeft een bladformaat van 98 inch, groter dan hij doorgaans gewend is. ”Dit is een ander racket dan waarmee ik speelde na Wimbledon”, vertelde Federer. ”Ze hebben een aantal aanpassingen doorgevoerd en me na de US Open een serie opgestuurd. Na de World Tour Finals opnieuw. Deze voelt meer als een verbetering dan die andere. Of ze hetzelfde gewicht hebben? Dat weet mijn bespanners wel. Ik ben niet zo van al die details.”

Federer favoriet voor wedstrijd tegen Nieminen

Zijn eerste wedstrijd met dit nieuwe racket gaat hij spelen tegen Nieminen. Beide heren stonden in het verleden al dertien keer eerder tegenover elkaar, dit resulteerde in dertien overwinningen voor de Zwitser. De laatste ontmoeting tussen Federer en Nieminen vond plaats op het ABN AMRO World Tennis Tournament 2012. Federer won hier met 7-5 en 7-6 van de inmiddels 32-jarige top 40-speler.

Voor deze veertiende ontmoeting is Federer voor mij de grote favoriet. Ik verwacht dat hij zich probleemloos gaat plaatsen voor de tweede ronde in Brisbane.

Wedden op tennis.

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Maak gratis een account aan op de website van Unibet en ontvang € 50,- bonus!

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws