Live streaming Fed Cup play-off 2014: Nederland en Japan in evenwicht

Na de eerste speeldag van het Fed Cup play-off duel tussen Nederland en Japan is de stand 1-1. Na het verlies van Arantxa Rus in de openingspartij, trok kopvrouw Kiki Bertens de stand gelijk. Oranje moet vandaag twee van de drie wedstrijden winnen, om zeker te zijn van een plaats in Fed Cup Wereldgroep II.

De eerste partij ging gisteren tussen Aranxta Rus en Kurumi Nara. Rus ging goed van start en kon uiteindelijk bij een 5-4 stand serveren voor de set. Dit lukte de Nederlandse niet, waarna ze de openingsset met 5-7 aan Nara moest laten. In het tweede bedrijf kwam Rus opnieuw op voorsprong en ditmaal gaf ze deze niet meer uit handen, ze trok de stand met 6-2 gelijk. In de derde en beslissende set moest ze alsnog haar meerdere erkennen in Nara: 1-6.

Vervolgens kwam de Nederlandse kopvrouw Kiki Bertens in actie tegen Misaki Doi. Bertens schoot uit de startblokken en had de openingsset binnen no-time met 6-0 gewonnen. Ook in set twee had Bertens het beste van het spel, maar ze kon geen één van haar negen breakkansen benutten. Uiteindelijk won de Wateringse de tiebreak met 7-3, waardoor Nederland en Japan vandaag met een 1-1 tussenstand beginnen.

Kiki Bertens – Kurumi Nara

Het is vanmiddag aan Kiki Bertens (WTA-130) om het Nederlands Fed Cup-team om een 2-1 voorsprong te brengen. Bertens speelt in het ‘duel der kopvrouwen’ tegen Kurumi Nara (WTA-43). Deze partij begint om 12.00 uur in de Maaspoorthal Den Bosch.

De 22-jarige Bertens verwacht een redelijke kans te hebben tegen Nara. ”Ze speelt best steady, maar doet niet heel veel. Ik moet mijn kans afwachten en verder gewoon lekker mijn eigen spel spelen. Daarnaast is mijn service erg belangrijk, maar die liep tegen Doi gelukkig erg goed. Ik heb er in ieder geval erg veel zin in en hoop weer op veel support van dit uitbundige Oranje-publiek!”

Aranxta Rus – Misaki Doi

De vierde singlepartij van deze interland gaat tussen Aranxta Rus (WTA-154) en Misaki Doi, de nummer 99 van de wereld. De twee dames verschijnen omstreeks 13.30 uur op de baan.

Rus zal met veel vertrouwens uitkijken naar het treffen met Doi. De 23-jarige lefty won namelijk al meerdere malen in haar carrière van de Japanse. De laatste ontmoeting vond dit jaar plaats in het kwalificatietoernooi in Brisbane. Rus won deze ontmoeting met 6-2 en 6-3. De totale head-to-head tussenstand tussen Rus en Doi is 4-1 in het voordeel van de Nederlandse.

Bertens en Krajicek in dubbelspel

Het beslissende play-off duel tussen Nederland en Japan wordt afgesloten met een dubbelspel. Vooralsnog komen Kiki Bertens en Michaella Krajicek voor Oranje in actie. Voor Japan speelt het duo Shuko Aoyama/Risa Osaki. De captains kunnen echter tot een uur voor aanvang van de wedstrijd hun speelsters wijzigen.

Live kijken naar Nederland – Japan

Het play off duel tussen Nederland en Japan wordt op zaterdag 19 en zondag 20 april gespeeld in de Maaspoorthal Den Bosch dat plaats biedt aan 2.400 toeschouwers. Klik hier om de laatste drie beslissende wedstrijden LIVE te kijken.