Live tennis op US Open 2013: Novak Djokovic – Mikhail Youzhny

Djokovic APImagesNovak Djokovic (ATP-1) en Mikhail Youzhny (ATP-24) spelen de vierde en laatste kwartfinale van de US Open Tennis tegen elkaar. De Serviër en Rus beginnen om 02.00 uur Nederlandse tijd aan hun partij. Liefhebbers kunnen deze partij in het Arthur Ashe Stadium live volgen via Unibet.

Djokovic had weinig moeite om de kwartfinale te bereiken, Granollers werd namelijk volledig kansloos gelaten. Vooral aan het net was de Serviër superieur, hij won maar liefst 27 van zijn 29 netpunten. Na afloop van zijn wedstrijd liet ”the Djoker” weten hard gewerkt te hebben aan dit onderdeel van het spel. ”Ik weet dat ik goed kan verdedigen en dat ik goede passeerslagen in huis heb, maar het is overduidelijk dat mijn spel op de baseline is gebaseerd. Ik heb echter veel mogelijkheden om tijdens de wedstrijd naar het net te komen en het punt eerder af te maken. Dat is één van de puntjes waar ik met mijn team aan werk.”

Youzhny had heel wat meer moeite in zijn vierde ronde partij, het had niet veel gescheeld of hij had hier niet eens gestaan. De Australiër Lleyton Hewitt had zowel in de vierde als in de vijfde set een break voorsprong, maar kon de wedstrijd niet uitserveren. Uiteindelijk trok Youzhny de partij met 7-5 in de beslissende set naar zich toe.

Negende ontmoeting tussen Djokovic en Youzhny

Een wedstrijd tussen ”Djoko” en Youzhny stonden acht keer eerder op het programma. Vijf ontmoetingen werden gewonnen door Djokovic, drie keer was het Youzhny die als winnaar van de baan stapte.

De laatste zege van de Rus dateert uit 2010, op het ABN AMRO World Tennis Tournament was Youzhny in twee tiebreaks te sterk voor ”Nole”.

Djokovic grote favoriet voor de zege

De 26-jarige Serviër is de grote favoriet voor een plek in de halve finale. Zowel bookmaker Unibet als wij van GrandSlamToernooi.nl verwachten dat het eerste reekshoofd zich plaatst voor zijn zevende halve finale in New York op rij.

Tennisgeweld op Flushing Meadows

Van maandag 26 augustus tot en met maandag 9 september vindt op de hardcourtbanen in New York het vierde en tevens laatste Grand Slam toernooi van het jaar plaats. Gedurende deze twee weken besteedt GrandSlamToernooi.nl dagelijks veel aandacht aan de prestaties van de tennistoppers van de ATP- en WTA-Tour.

Wat ook interessant is om te doen tijdens de US Open, is een weddenschap plaatsen op tennis. Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het live kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.