Livestream KNLTB Tennis Masters: Igor Sijsling – Jesse Huta Galung

Igor Sijsling en Jesse Huta Galung spelen op zondag 22 december de finale om het Nederlands Kampioenschap bij de heren. Deze finale gaat om 14.00 uur van start op het Centre Court in Topsportcentrum Rotterdam. Liefhebbers kunnen deze partij volgen via een livestream op Tennistv.nl.

Vorig jaar stonden ‘Sijs’ en Huta Galung ook al tegenover elkaar in de finale van de Tennis Masters. Toen was het Sijsling die met 7-6 en 6-4 aan het langste eind trok. De winnaar van dit jaar mag zich overigens ook Nationaal Kampioen noemen, die titel was in de voorgaande jaren nog voorbehouden aan de winnaars van het NTK.

Ik zet vanmiddag in op een overwinning in drie sets voor Sijsling. De Amsterdammer is ijzersterk op een indoorbaan en is bezig aan een goede voorbereiding op de Australian Open, het Grand Slam toernooi dat over een paar weken van start gaat in Melbourne.

Kiki Bertens – Olga Kalyuzhnaya

De damesfinale bij de KNLTB Tennis Masters gaat tussen topseed Kiki Bertens en de als tweede geplaatste Olga Kalyuzhnaya. Beide dames verschijnen rond 12.30 uur op de baan. Deze wedstrijd is live te volgen via Tennistv.nl.

Bertens is de regerend kampioen op de KNLTB Tennis Masters en Kalyuzhnaya was vorig jaar de sterkste op het Nederlands Kampioenschap. Op internationaal niveau stonden de dames nog niet eerder tegenover elkaar. Dit komt mede omdat de 31-jarige Kalyuzhnaya vanaf 2008 nog maar sporadisch actief is op het profcircuit.

Ik verwacht dat de 22-jarige Bertens haar titel op de Masters met succes prolongeert. Ondanks het feit dat Kalyuzhnaya dit toernooi sterk presteert, gaat ze te kort komen tegen de krachtige slagen van de Wateringse.

NRK

Op zondag 22 december staan ook de finales in het enkelspel bij de Nederlandse Rolstoel Kampioenschappen op het programma. Om 11.00 uur begint de damesfinale, waarin Jiske Griffioen en Marjolein Buis strijden om de Nederlandse titel. Omstreeks 15.30 uur beginnen Maikel Scheffers en Ronald Vink aan de herenfinale. Deze twee finales om het NRK zijn te volgen via een livestream van Tennistv.nl.

Uitslagen zaterdag 21 december

Gisteren stonden in Rotterdam de halve finales in het enkelspel en de finales in het dubbelspel op het programma. Rolstoeltennissers Scheffers en Vink waren oppermachtig en gunden tegenstanders Korst en Meerwijk geen enkele game.

Enkel:
Olga Kalyuzhnaya – Bibiane Schoofs 6-0 7-6
Jesse Huta Galung – Thomas Schoorel 7-5 7-6
Kiki Bertens – Lesley Kerkhove 6-1 6-3
Igor Sijsling – Thiemo de Bakker 6-2 6-2

Dubbel:
Michaëlla Krajicek / Indy de Vroome – Danielle Harmsen / Olga Kalyuzhnaya 2-6 6-3 10-8
Stephan Fransen / Wesley Koolhof – Antal van der Duim / Boy Westerhof 7-6 6-3

NRK:
Marjolein Buis / Sharon Walraven – Mieke van Chastelet / Michaela Spaanstra 6-2 6-1
Maikel Scheffers / Ronald Vink – Berry Korst / Koen Meerwijk 6-0 6-0

KNLTB Tennis Masters

Het toernooi vindt plaats van 17 tot en met 22 december in het Topsportcentrum Rotterdam. Grandslamtoernooi.nl brengt dagelijks verslag uit van dit nationale indoortoernooi.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws