Lleyton Hewitt komt dubbelen op Australian Open 2018

Australian Open 2018. Met pensioen? Vergeet het maar. Lleyton Hewitt borg zijn racket eerder dit jaar zogenaamd voorgoed op, maar de Australier kon de tennisjeuk niet negeren. Op het Australian Open 2018 is hij actief in het dubbelspel.

Sporters en afscheid nemen, het is een lastig huwelijk. Alles in een atleet is geprogrammeerd om altijd maar door te gaan. Pijn, ziek, chagrijn, liefdesverdriet, familieproblemen, al die zaken tellen niet meer en worden keihard genegeerd zodra het startschot klinkt. Ook voor Hewitt blijkt het leven buiten de lijnen niet bevredigend genoeg te zijn. Hij is aangesteld als captain van het Australische Davis Cup-team en daar heeft hij op zich zijn handen vol aan. Met Nick Kyrgios en Bernard Tomic heeft hij twee verdraaid lastig te managen raddraaiers in zijn stal.

Maar Hewitt wil zich weer op de baan bewijzen. Daarom heeft hij zich met maatje Sam Groth, een reus van een kerel met een bulderende opslag, ingeschreven voor het dubbelspel. Grappig genoeg heeft Groth aangekondigd dat dit zijn laatste kunstje wordt. Geen geloofwaardige woorden voor een vent van pas 30 jaar. Hewitt, 36 jaar, praat hem volgend jaar vast wel om.

Wildcard voor Victoria Azarenka

Het Australian Open wil natuurlijk dat de grootste talenten en idolen ter wereld opdraven. Daarom is Victoria Azarenka uitverkoren voor een wildcard. Normaliter zou de Wit-Russische ex-winnares (2012 en 2013) zich eenvoudig op eigen kracht plaatsen. Door problemen in de privesfeer heeft ze sinds Wimbledon 2017 niet meer gespeeld, waarna ze afzakte naar een plek buiten de 200 op de ranglijst.

Novak Djokovic breidt team uit

Australian Open 2018 voorspellingen grand slam GettyEen andere ex-winnaar, maar dan bij de heren, maakt ook serieus werk van zijn comeback. Novak Djokovic rekruteerde eerder al Radek Stepanek als coach, in aanvulling op Andre Agassi die alleen op de grote toernooien meekomt. En nu heeft hij Craig O’Shannessy een plekje in het team gegeven. Hij is een Australische statisticus die alles weet over de speelwijze, sterke en zwakke punten van spelers. Op basis van zijn statistische inzichten kan hij adviseren om punten lang of juist kort te houden, hoe te serveren, om iemands backhand of juist forehand te bestoken en hoe het spel aan te passen per ondergrond.

Voorspellingen Australian Open

Wedden op tennis? Roger Federer is de favoriet om het Australian Open 2018 te winnen en noteert @3.50 bij Mr Green. Rafel Nadal staat op @4.00, maar onze tip is de voorzichtig weer opbloeiende Novak Djokovic op @4.50.