Lleyton Hewitt laat kans op kwartfinale US Open Tennis liggen

Hewitt APImagesLleyton Hewitt is uitgeschakeld op de US Open 2013. De 32-jarige Australiër kwam in een spannende vijfsetter nipt te kort tegen Mikhail Youzhny, de nummer 21 van de plaatsingslijst. Youzhny stapte naar drieënhalf uur tennis met een 6-3 3-6 6-7 6-4 en 7-5 overwinning van de baan.

Hewitt zal zich de komende dagen nog wel eens achter zijn oor krabben. Zowel in de vierde als in de vijfde set had de voormalig US Open-kampioen namelijk een break voorsprong. In het vierde bedrijf had hij een 4-1 voorsprong en in de beslissende set kon Hewitt bij 5-3 zelfs serveren voor de wedstrijd.

Voor Youzhny wacht in de kwartfinale een ontmoeting met Novak Djokovic, de huidige nummer één van de wereld. ”Djoko” gaf in zijn partij tegen Marcel Granollers uit Spanje niets cadeau. De Serviër won, zoals al vaker dit toernooi, met grote cijfers: 6-3 6-0 en 6-0.

Double bagel voor Williams

Serena Williams heeft opnieuw geen set af hoeven staan op de US Open Tennis. In de kwartfinale was werd de jarige Carla Suarez-Navarro getrakteerd met een double bagel: 6-0 6-0.

De Spaanse behaalde in de gehele partij slechts achttien punten tegen een ontketende Williams, die in de halve finale gaat spelen tegen Na Li. De Chinese was in haar kwartfinale nipt te sterk voor Ekaterina Makarova: 6-4 6-7 6-2.

Tennisgeweld op Flushing Meadows

Van maandag 26 augustus tot en met maandag 9 september vindt op de hardcourtbanen in New York het vierde en tevens laatste Grand Slam toernooi van het jaar plaats. Gedurende deze twee weken besteedt GrandSlamToernooi.nl dagelijks veel aandacht aan de prestaties van de tennistoppers van de ATP- en WTA-Tour.

Wat ook interessant is om te doen tijdens de US Open, is een weddenschap plaatsen op tennis. Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het live kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.